google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ...

Στις 225.000 φτάνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά ο 1 στους 2 ενδιαφερόμενους που μπήκε μέχρι χθες στην ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αίτησή του. 
Από την πορεία των αιτήσεων διαφαίνεται ότι μπορεί να μείνουν τελικώς αδιάθετα τουλάχιστον 30-50 εκατ. ευρώ και, σε τέτοια περίπτωση, ενδέχεται να υπάρξει μια νέα κατανομή επιδομάτων, ειδικά για όσους έχασαν το επίδομα «στο όριο».
Τι θα γίνει με Αθίγγανους και άλλους που προσέτρεξαν
Αυτό που απασχολεί το οικονομικό επιτελείο είναι ότι το επίδομα λαμβάνουν αθίγγανοι που δηλώνουν πως ζουν σε σκηνές (πχ σε ΔΟΥ όπως του Πύργου, της Αμαλιάδος, της Θήβας, της  Λειβαδιάς, στα Λιόσια  κλπ), ενώ μπορεί να το χάνει μια ελληνίδα αγρότισσα, χήρα 78 ετών, με αναπηρία 67%, η οποία κατοικεί σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, με συνολικό δηλωθέν εισοόδημά 5.779 ευρώ (σύνταξη των 345 ευρώ με κάποιες επιδοτήσεις απο ελιές που απέδωσαν 35 κιλά λάδι και καστανιές που απέδωσαν 110 κιλά κάστανα), αλλά επειδή έχει σπίτι στο χωριό και μια αποθήκη, το φορολογητέο εισόδημα ανεβαίνει στα 7.140 ευρώ, ξεπερνάει δηλαδή κατά 140 ευρώ το όριο που έχε τεθεί.
Οι αδικίες θα διορθωθούν
Ο Χάρης Θεοχάρης μοιράστηκε τον προβληματισμό του απαντώντας σε σχόλιο πολίτου στο facebook, όπου αναφέρει ότι «δεν μπορώ να πω κάτι, ιδιαίτερα για όσους είναι στο όριο. Ελπίζω να το δούμε σύντομα, αν τα χρήματα το επιτρέπουν».
Έτσι, για να επανεξεταστούν ενδεχόμενες αδικίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε αναλυτικό οδηγό, για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων είσπραξης των επιδομάτων του κοινωνικού μερίσματος. Στον οδηγό παρουσιάζεται αναλυτικά βήμα προς βήμα όλη η διαδικασία υποβολής της αίτησης.
Οι αιτούντες για την χορήγηση κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον αριθμό ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, ενώ θα πρέπει να αποστείλουν και υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα των στοιχείων που συμπλήρωσαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxinet.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη