google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 I. Kαλαντζάκου: ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

I. Kαλαντζάκου: ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν πολλαπλό πολιτικό διακύβευμα, σε επίπεδο τόσο εγχώριο όσο και ευρωπαϊκό: Αφενός, αποτελούν εντολή σταθερότητας και συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου που έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς και προοιωνίζεται την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά. Αφετέρου, προδιαγράφουν τη θεσμική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια, με έμφαση σε πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης, κοινωνικής σύγκλισης, απασχόλησης και τόνωσης της επιχειρηματικότητας. Η αναπτυξιακή πρόκληση για τη χώρα μας διέρχεται λοιπόν μέσα από τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δεν νοείται ανάπτυξη αποκομμένη από την ενωμένη Ευρώπη.
Οφείλουμε και μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ισότιμη θέση της Ελλάδας στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας και να αξιοποιήσουμε τα ενωσιακά εργαλεία για να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο παραγωγικής οικονομίας. Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία, έχω τη μεγάλη τιμή, αποδεχόμενη την πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να συστρατευθώ στην εθνική προσπάθεια για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας με τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Της παράταξης που χάραξε και υλοποίησε έμπρακτα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας. Σε αυτήν την προσωπική διαδρομή, ενταγμένη πάντοτε στο μεγάλο συλλογικό στόχο, θα έχω έντονη τη σκέψη της Μεσσηνίας. Όχι μόνο λόγω συναισθηματικού δεσμού καταγωγής, αλλά και γιατί ο πλούτος ανθρώπινου δυναμικού και φυσικών πόρων της την καθιστούν πρότυπο πεδίο περιφερειακής ανάπτυξης με ευρωπαϊκά κριτήρια και μέσα. Η στήριξη της Μεσσηνίας θα είναι για μένα κινητήριος δύναμη ώστε να εκπροσωπήσω τα εθνικά και τα ιδιαίτερα τοπικά συμφέροντα στη νέα Ευρωβουλή.Με πίστη στον άνθρωπο και στις ανεξάντλητες δυνατότητες του τόπου μας..
Της Ιωάννας Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, υποψήφιας Ευρωβουλευτού ΝΔ Δικηγόρος, επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ και Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΔΣ της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE).

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη