google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 4 στους 5 πλούσιους Έλληνες φοροδιαφεύγουν

4 στους 5 πλούσιους Έλληνες φοροδιαφεύγουν

Αποκαλυπτικά στοιχεία: Σε 100 ελέγχους offshore βρέθηκε ότι μόνο οι 20 πλήρωναν τους φόρους τους για τα ακίνητα που διατηρούν στη χώρα μας -Οι διαφυγόντες φόροι που έχουν καταλογιστεί ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή 300.000 ευρώ και άνω κατά μέσο όρο για κάθε ελεγχόμενο
Σοκ προκαλεί η έκταση της «πολυτελούς» φοροδιαφυγής, η οποία αποκαλύπτεται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Περισσότεροι από 1.200 καυτοί φάκελοι που αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής από μεγαλόσχημους βρίσκονται καθ’ οδόν προς το γραφείο της νέας Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου, που αποκαλύπτουν ότι μόνο ένας στους πέντε πλουσίους που ελέγχονται έχει κάνει δήλωση με ειλικρίνεια και έχει φορολογηθεί για τα πλήρη εισοδήματά του.
Προτού φτάσουν όμως στο αποτέλεσμα αυτό χάθηκαν τέσσερα χρόνια απραξίας των κυβερνήσεων και το μάρμαρο πλήρωσαν η «μαρίδα» της φοροδιαφυγής και οι μισθοσυντήρητοι, ενώ πολύτιμος χρόνος χάθηκε επειδή τα CD «χάνονταν» στον δρόμο και κανείς δεν άγγιζε τους πάνω από 2.000 μεγαλόσχημους της λίστας Λαγκάρντ ή τους 24.000 της λίστας των εμβασμάτων που είχαν βγάλει πάνω από 10 δισ. ευρώ ζεστό χρήμα από τη χώρα. Μάλλον όμως κάτι άλλαξε και πλέον φαίνεται πως η ώρα της κρίσης πλησιάζει για όσους έμεναν στο απυρόβλητο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newmoney.gr στους τελευταίους μήνες το ΚΕΦΟΜΕΠ πήρε φωτιά και έτσι ολοκληρώθηκαν 500 έλεγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου (έναντι μόλις 50 στα προηγούμενα δύο χρόνια). Τα στοιχεία που φτάνουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) δείχνουν ότι από τους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν καθαρογραφούν το ποσοστό φοροδιαφυγής φτάνει στο ιλιγγιώδες 80%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη