google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 521 φωλιές caretta caretta στον Κυπαρισσιακό!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 521 φωλιές caretta caretta στον Κυπαρισσιακό!

Στις 521 έχουν φτάσει οι φωλιές χελώνας καρέτα - καρέτα που έχουν γεννήσει στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 7 Ιουλίου στην περιοχή όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα του Συλλόγου «Αρχέλων» σε μήκος παραλίας 10 χλμ. από τις εκβολές της Νέδας μέχρι και τον Αρκαδικό. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την σημαντική βοήθεια εθελοντών από όλο τον κόσμο που κάθε χρόνο βρίσκονται στην περιοχή, ενώ φέτος ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 70. 
Όπως πάντως σημειώνει η υπεύθυνη του προγράμματος για την περιοχή της Πελοποννήσου Παναγιώτα Θεοδώρου, τα προβλήματα δεν λείπουν, κυρίως λόγω της έλλειψης μέτρων διαχείρισης της περιοχής, τα οποία όπως αναφέρει αν και έχουν επισημανθεί δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να εφαρμοστούν και να υλοποιηθούν. Η κ. Θεοδώρου επισημαίνει πως τα κυριότερα προβλήματα έχουν να κάνουν με το φωτισμό και κατά συνέπεια με τη φωτορρύπανση, την έντονη παρουσία τροχοφόρων αλλά και την ανθρώπινη παρουσία κατά τις νυχτερινές ώρες στην παραλία, την ελλιπή ενημερωτική σήμανση αλλά και με τις ξαπλώστρες που παραμένουν στην παραλία κατά τις νυχτερινές ώρες.
Ακόμη ανέφερε ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με μια αγέλη σκύλων που κυκλοφορούν στην παραλία και επιτίθενται στις χελώνες, με αποτέλεσμα 6 από αυτές να έχουν είτε πεθάνει είτε τραυματιστεί. το γεγονός αυτό κατά την κ. Θεοδώρου, δείχνει την ανικανότητα να επιλυθεί το ζήτημα των αδέσποτων που είναι και στην αρμοδιότητα του δήμου.
Μάλιστα για αυτό το θέμα έχουν κυκλοφορήσει και φωτογραφίες των σκύλων, μήπως κάποια από αυτά δεν είναι αδέσποτα ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τα μαζέψουν.
Πηγή: eleftheriaonline

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη