google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κλειστό το Τουριστικό Περίπτερο Αετού και τρέχα γύρευε...

Κλειστό το Τουριστικό Περίπτερο Αετού και τρέχα γύρευε...

Την ξεχωριστή όαση δροσιάς, με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, που αποτελούσε το Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Τριφυλίας στον Αετό «Ο Κεφαλόβρυσος», στερούνται φέτος το καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται στη Δημοτική Αρχή! Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετού, Αντώνης Λόντος, και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Μπακούρος, έθεσαν το θέμα του κλειστού Τουριστικού Περιπτέρου Αετού, με τις ευθύνες, όπως είπαν, να βαρύνουν τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, καθώς επέδειξε αδράνεια, εδώ και μήνες, σχετικά με την «εμπλοκή» που υπήρξε από τη στάση του ενοικιαστή του περιπτέρου.
Ο κ. Μπακούρος έκανε λόγο για δυστροπία του ενοικιαστή και ζήτησε από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Δ.Ε. Αετού, Γιάννη Μερκούρη, να ενημερώσει το Σώμα τι ακριβώς έχει συμβεί και είναι κλειστό το Τουριστικό Περίπτερο. Επίσης, έθεσε το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας και των κατοίκων, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να απολαύσουν το καλοκαίρι το κόσμημα αυτό στον Αετό, να επισπεύσει ο κ. Μερκούρης τις διαδικασίες για να λειτουργήσει ξανά. Απαντώντας ο κ. Μερκούρης είπε: «Το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, το περίπτερο είχε μισθώσει ένας κάτοικος του Αετού, δε χρειάζεται να λέω τα ονόματα. Το 2011, επειδή δεν πλήρωνε, του κάναμε έξωση, γιατί χρωστούσε 60.000 ευρώ αυτός ο κύριος. Πριν από δύο χρόνια κινήσαμε τη διαδικασία να μισθώσουμε εκ νέου το οίκημα. Ο κύριος αυτός, μας έφερε την κυρία Λαϊνά, η οποία το ’χε μισθώσει τώρα. Η κυρία Λαϊνά, λοιπόν, δεν ανταποκρίθηκε δύο χρόνια στις υποχρεώσεις που είχε, μας αφήνει ένα φέσι 10.000 ευρώ συν τη ΔΕΗ, δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι, και έχουμε κινήσει τη διαδικασία να της κάνουμε έξωση.
Έχουμε αναθέσει στην κυρία Σταθοπούλου, τη δικηγόρο, και από εκεί και πέρα εκκρεμεί…». Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετού, Αντώνης Λόντος, είπε ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Πήγε ο ίδιος στη δικηγόρο και τα χαρτιά είναι εκεί, ενώ ούτε καν έχει ειδοποιηθεί η ενοικιαστής και επέρριψε ευθύνες στον κ. Μερκούρη και τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια, τονίζοντας ότι από το χειμώνα έθετε το θέμα της λειτουργίας του Τουριστικού Περιπτέρου. 'Θάρρος'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη