google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΟΠΑΠ «στέλνει» τις ελληνικές ομάδες στις ξένες στοιχηματικές εταιρίες

Ο ΟΠΑΠ «στέλνει» τις ελληνικές ομάδες στις ξένες στοιχηματικές εταιρίες

Βάζουν… μαχαίρι στις χορηγίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μη αναγνωρίζοντας ότι οι ελληνικές ομάδες οδήγησαν την εταιρία στην απόλυτη κερδοφορία μέσα από τη συμμετοχή τους, δίχως ποσοστό, στο «Πάμε Στοίχημα»Εντονότατος είναι ο προβληματισμός στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού για τη μέχρι τώρα πολιτική που ασκεί η νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. έναντι αρχών διοργάνωσης πρωταθλημάτων, αλλά και ομάδων και συλλόγων, στον τομέα των χορηγιών για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Και ενώ θα ανέμενε κανείς η νέα τάξη πραγμάτων και η απεμπλοκή του κράτους από όλη τη διαδικασία να αλλάξει δραστικά το τοπίο στο κομμάτι της απόδοσης ποσοστού προς τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ για τη συμμετοχή τους στα κουπόνια του «Πάμε Στοίχημα», κάτι που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημά τους, οι Τσέχοι φέρονται να αποφεύγουν κάθε άνοιγμα σχετικής συζήτησης.
Και σαν να μην φτάνει αυτό, επιχειρούν -σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές- να περικόψουν σε ποσοστό που κατά περίπτωση μπορεί και να ξεπερνά το 50%, συμβάσεις χορηγιών που προϋπήρχαν και παραμένουν σε ισχύ, στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης που έχουν επικαλεστεί ότι θα δρομολογήσουν σε όλους τους τομείς, αναδιαρθρώνοντας την ΟΠΑΠ Α.Ε. και «σβήνοντας» το μέχρι πρότινος προφίλ που είχε η εταιρία και τις σχέσεις της με τη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού, ως μοναδικού πραγματικού «αιμοδότη» της
Πολλές αντιδράσεις
Ηδη, οι πρώτες αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι Τσέχοι θέλουν να «παίξουν μπάλα» στην Ελλάδα είναι εντονότατες και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Και πλέον, με την δυναμική είσοδο στην αγορά των 24 ξένων στοιχηματικών εταιριών που έχουν προσαρμοστεί στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας, έχει ανοίξει ένα «μέτωπο» τέτοιο για τον ΟΠΑΠ, που δεν αποκλείεται καθόλου να τον οδηγήσει σε εκπλήξεις δυσάρεστες στο αμέσως προσεχές διάστημα. Και τούτο, διότι, ομάδες της Super League, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να εξετάσουν τις εκτός ΟΠΑΠ προτάσεις χορηγιών που έχουν δεχτεί για διαφήμιση στοιχηματικών εταιριών, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο χώρο του μπάσκετ.
Ιδιαίτερα, δε, για το μπάσκετ θα πρέπει να τονιστεί ότι διαχρονικά η αποτίμηση που είχε στις συμφωνίες με την ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά το παρελθόν, η «μετοχή» των ελληνικών ομάδων, ήταν ιδιαιτέρως χαμηλή και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν -έτσι και αλλιώς- στην υπεραξία που προσέφερε η συμμετοχή τους στα κουπόνια του «Πάμε Στοίχημα».
Πηγή: οnsports.gr
Το μπάσκετ αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί το… αποπαίδι του συστήματος, αν και θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, αφού ως άθλημα είναι αυτό που έχει προσφέρει τις περισσότερες επιτυχίες και μέχρι σήμερα δεν έχει θέσει σε κανένα απολύτως κίνδυνο τον ΟΠΑΠ. Και αυτό γιατί ουδέποτε υπήρξε κατά το παρελθόν οποιαδήποτε αναφορά εμπλοκής ομάδων μπάσκετ σε φαινόμενα στησίματος αγώνων, δικαστικών ερευνών και γενικότερα δυσφήμισης του «προϊόντος», κάτι που συμβαίνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια με το ποδόσφαιρο.Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι Τσέχοι επιχειρούν να βάλουν «μαχαίρι» και να το βάλουν πολύ βαθιά, αφήνοντας εκτός χρηματοδότησης μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε. μια σειρά από φορείς και όχι μόνο που καμία απολύτως σχέση δεν είχαν ποτέ με τον ελληνικό αθλητισμό.
Σε αυτό ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει, διότι η… ιστορία έχει αποδείξει ότι το πάρτι που είχε στηθεί με τις ευλογίες του κράτους, τα προηγούμενα χρόνια ήταν δίχως τέλος. Και, ναι, έπρεπε να μπει ένα τέλος…Ομως, η επιχειρούμενη -σε βαθμό που να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί σκόπιμη- υποτίμηση της μέχρι τώρα προσφοράς και κυρίως συνεισφοράς των ελληνικών ομάδων και ιδιαιτέρως των ισχυρών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, στη γιγάντωση των κερδών της ΟΠΑΠ Α.Ε., μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην εταιρία.
Είναι εξαιρετικά πρόσφατη η ολομέτωπη σύγκρουση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. που οδήγησε και στη διακοπή της χορηγικής συνεργασίας των δύο πλευρών.
Είναι εξίσου πρόσφατα και τα δημοσιεύματα που ήθελαν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε συζητήσεις με ξένη στοιχηματική εταιρία, για προβολή της στη φανέλα και όχι μόνο.
Και αν στην περίπτωση του ποδοσφαίρου ο ΟΠΑΠ έχει «δέσει» κατά κάποιο τρόπο τα δικαιώματά του, μέσω της κεντρικής χορηγίας με τη Super League, ανταποδίδοντας με μεγάλα ποσά τη μη απόδοση ποσοστού από τα κέρδη του «Πάμε Στοίχημα», δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι θα πρέπει να αισθάνεται το ίδιο ασφαλής και στο χώρο του μπάσκετ.Εκεί, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απέχουν έτη… φωτός από τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ και εύκολα αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι χωρίς τους «αιώνιους» δεν υπάρχει προϊόν προς διάθεση για το «Πάμε Στοίχημα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη