google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Α” ΤΟΠΙΚΗ: Η προκήρυξη από την ΕΠΣ Μεσσηνίας. Τι αναφέρει αναλυτικά…

Α” ΤΟΠΙΚΗ: Η προκήρυξη από την ΕΠΣ Μεσσηνίας. Τι αναφέρει αναλυτικά…

Αναλυτικά, η προκήρυξη για την Α” Τοπική Μεσσηνίας και τι αναφέρει έχει ως εξής:
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Έτος  Ιδρύσεως  1929
Αριθ. Πρωτ      694                                                                  Καλαμάτα  2 Ιουλίου 2014
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Η   Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Αφού έλαβε  υπ’όψη :
α) Την αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα
β) Το καταστατικό της
γ) Τον Κ.Α.Π.
δ) Τους κανόνες παιχνιδιού
ε) Την  8/30.06.2014  απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Μεσσηνίας ποδ/κής περιόδου 2014-2015 στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παρακάτω 16 σωματεία θα γίνει σε έναν (1) όμιλο:
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ
Α.Σ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
Γ.Π.Σ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΑΠΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Α.Ο   ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Α.Ο  ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓ/ΝΩΝ
ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Α.Ο  ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Α.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Α.Ο  ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
ΑΟ ΟΛΥΜ/ΚΗΣ Κ.ΤΣΙΚΛ/ΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Α.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΑΟ ΟΛΥΜ/ΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ
Α.Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Α.Ο   ΔΩΡΙΕΥΣ ΔΩΡΙΟΥ
Α.Ο ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.
1. ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
Η προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ  της διοργανώτριας ΕΠΣΜ και των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτ/μα.
2.  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η ημέρα έναρξης των αγώνων βάσει της παραπάνω απόφασης του Διοικητικού μας  Συμβουλίου ορίζεται η 20-21/09/2014.
3.   ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε  σωματείο που έχει δικαίωμα  και επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα αυτό πρέπει να υποβάλλει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας γραπτή δήλωση συμμετοχής μέχρι την 28/07/2014 και ώρα 12.00 το αργότερο.
ΣΠΕΤΣΩΝ 20 & ΔΑΜΟΦΩΝΤΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ Τ.Κ. 24100 – ΤΗΛ. 2721025954 – ΦΑΞ: 2721028677 e-mail : epsm@otenet.gr
4.  ΠΑΡΑΒΟΛΟ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής  καταβάλλεται το ποσό των   90 €  παράβολο.
5.- ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Kάθε  σωματείο   υποχρεούται να γνωρίσει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το χρώμα της στολής των ποδ/στών του καθώς και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες του, προσκομίζοντας μαζί με την δήλωση συμμετοχής έγγραφη βεβαίωση- παραχωρητήριο από τον νόμιμο κάτοχο γηπέδου το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσει κατά την ποδ/κή περίοδο 2014-2015.
Σε περίπτωση που το ίδιο γήπεδο δηλώνουν σαν έδρα τους περισσότερα από ένα σωματεία η ΕΠΣΜ αποφασίζει την ημερομηνία ώρα και γήπεδο τέλεσης των αγώνων.
6.-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί μετά από δημόσια κλήρωση στο πρώτο  δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Η ακριβής ημέρα, η ώρα και ο τόπος θα σας γίνουν  γνωστά με νεότερο έγγραφό μας.
Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων- οι γηπεδούχες ομάδες- η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων θα ορίζονται με το πρόγραμμα των αγώνων.
Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν με μία ομάδα, στα  πρωταθλήματα υποδομής που διοργανώνει η ΕΠΣΜ (παιδικό ή προπαιδικό ). Ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται  και Υπεύθυνη δήλωση ότι  θα συμμετάσχουν σε ένα  τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα υποδομής και σε ποιο από τα δύο.
Ομάδα που παρά τα παραπάνω δεν συμμετέχει ή αποχωρήσει προ της λήξης τους στα πρωταθλήματα υποδομής αυτόματα διακόπτεται η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Α1 τοπικής Κατηγορίας και υποβιβάζεται στην κατώτερη Κατηγορία.
7.-ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες είναι διπλοί , διαρκείας  90΄  της ώρας σε δύο 45΄λεπτά ημίχρονα.
8.-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Στη διαιτησία εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο (άρθρο 12 του ΚΑΠ).
Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο διαιτητής ή βοηθός διαιτητή ή και οι δύο βοηθοί διαιτητή, οι αντίπαλες ομάδες είναι υποχρεωμένες να υποδείξουν πρόσωπο κοινής αποδοχής ως αντικαταστάτη του απουσιάζοντος.
Αν δεν συμφωνήσουν στην επιλογή προσώπου κάθε ομάδα υποχρεούται να υποδείξει από ένα πρόσωπο για κλήρωση προς συμπλήρωση του διαιτητικού τρίο.
Εάν υπάρξει πρόβλημα αριθμού διαθέσιμων διαιτητών για οποιονδήποτε λόγο μπορεί η επιτροπή Διαιτησίας να ορίσει σε κάποιους αγώνες μόνο ένα Διαιτητή ή ένα διαιτητή και ένα βοηθό για την διεξαγωγή του αγώνα μετά από σύμφωνη γνώμη και της επιτροπής  Πρωταθλήματος.
9. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
Στους  αγώνες δύναται να ορίζεται  εκπρόσωπός της ΕΠΣΜ ως παρατηρητής.
10.-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
Για κάθε αποτέλεσμα αγώνων οι διαγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα   με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
11.-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα και η επικύρωσή του από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Μεσσηνίας θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
12.-ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΑ-ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
α) Η Ε.Π.Σ.Μεσσηνίας είναι υπεύθυνη για τη λήψη της σχετικής άδειας, για την  τέλεση του αγώνα από τις αρμόδιες αρχές.
β) Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να έχουν εξασφαλίσει και να προσκομίσουν στην Ένωση πέντε (5) ημέρες  πριν από την έναρξη των αγώνων  την Άδεια Καταλληλότητας του Γηπέδου και να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα  ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδ/στών,  των μελών και των οπαδών τους.
Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το  άθλημα  ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε επιβάλλονται οι  προβλεπόμενες από τα άρθρα 29 και 30 του ΚΑΠ κυρώσεις.
Όλοι οι αγώνες Α1΄ Κατηγορίας διεξάγονται σε γήπεδο με φυσικό χόρτο ή πλαστικό χλοοτάπητα.
Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρού, σε περίπτωση που δεν παρευρίσκεται ιατρός  ο αγώνας δεν αρχίζει και κατακυρώνεται με τέρματα 3-0 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και εφαρμόζεται η παράγραφος 9 του άρθρου 21 του ΚΑΠ
13.-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
Το δικαίωμα ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων ανήκει αποκλειστικά στη  διοργανώτρια.
14.- ΕΠΑΝΑΛΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
α) Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας καιρικών συνθηκών θα  διεξάγεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 22 του ΚΑΠ.
β) Σε περίπτωση νέας αναβολής ή διακοπής οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα    με όσα ορίζει το άρθρο 22 του ΚΑΠ.
15.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ  ΑΓΩΝΩΝ
Η οικονομική οργάνωση επιστασίας και διαχείριση αγώνων θα γίνει σύμφωνα με  τα άρθρα 26 και 35 του ΚΑΠ
16.-ΕΠΑΘΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Στη πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί Κύπελλο και 20 μετάλλια.
17.-ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στους παρακάτω:
α. στους 3 πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος
β. στις 3 πρώτες ομάδες που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ (FAIR –PLAY)
18.-ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
α. Οι διαφημίσεις επιτρέπονται στις αθλητικές στολές των ποδοσφαιριστών σύμφωνα με όσα ορίζει ο ΚΑΠ (άρθρο 14).
β. Για τις διαφημίσεις στα γήπεδα που διεξάγονται οι αγώνες του παρόντος πρωταθλήματος η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα για την τοποθέτηση 3 πινακίδων σε κάθε γήπεδο.
19.-ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Α) Για τις ενστάσεις (άρθρο 23 του ΚΑΠ) το παράβολο ορίζεται ύστερα από την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ  στο ποσό των 100,00 €:
Β) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν-ενστάσεις του άρθρου 23  παρ. 5 του ΚΑΠ.
Γ) Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν  δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη (άρθ.23 παρ.8 του ΚΑΠ).
20.-ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια όργανα (άρθ.40 του ΚΑΠ).
21.- ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
21.- ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Η πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα έχει τη δυνατότητα μετά από αγώνες μπαράζ με τις πρωταθλήτριες ομάδες άλλων Ενώσεων να ανέλθει στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Υποβιβάζονται στην Α1 Κατηγορία:
α. Δύο  (2) ομάδες αν ο Πρωταθλητής της Α΄ Κατηγορίας   ανέλθει στη Γ΄ Εθνική και δεν υποβιβασθεί στην Α΄,  ομάδα  της  Γ΄ Εθνική.
β. Τρεις (3) ομάδες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις
22.- ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016
Το πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016 της Α΄ τοπικής κατηγορίας θα  διεξαχθεί με 16 ομάδες.
23.-ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α. Απαγορεύεται και είναι άκυρη η συμμετοχή του ίδιου προσώπου σε περισσότερα του ενός Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων της Ε.Π.Σ.Μ
β.  Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής τα Σωματεία υποχρεούνται να υποβάλουν και αντίγραφο της Δύναμής τους από το Βιβλίο Μελών τους, το οποίο πρέπει να είναι θεωρημένο από το αρμόδιο τμήμα Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής  Ενότητας Μεσσηνίας (Διοικητήριο-ισόγειο) .
Το αντίγραφο με τη δύναμη των μελών καθώς και η σελίδα θεώρησης από την Περιφ. Ενότητα Μεσσηνίας  θα πρέπει να είναι επικυρωμένα από το Γραμματέα του Σωματείου.
γ.  Η επικοινωνία της Ένωσης με τα Σωματεία της θα γίνεται  μέσω fax, το οποίο υποχρεούνται τα Σωματεία να δηλώσουν στην Ένωση μαζί με τη υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, επικουρικά δε η επικοινωνία της Ένωσης αν χρειαστεί μπορεί να γίνεται ταχυδρομικώς, με COURIER ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο.
δ. «Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιαδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές,  τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο στις υπερκείμενες αρχές ( Ε.Π.Σ.Μ.- ΕΠΟ)»( άρθρου 15 παρ. 14.των διατάξεων Εφαρμογής Κανονισμού ΕΠΟ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές)
ε. Είναι υποχρεωτική η πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή (τουλάχιστον  πτυχίο UEFA B).
στ. Η Ε.Π.Σ.Μ. διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης ή συμπλήρωσης   της παρούσας εφ’ όσον υπάρξει αλλαγή των σημερινών δεδομένων.
24.-ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Η διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος τούτου, γίνεται σύμφωνα με τις  διατάξεις της ισχύουσας Αθλητικής Νομοθεσίας του ΚΑΠ και της προκήρυξης αυτής και για κάθε τι που δεν προβλέπεται από τα παραπάνω θα αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη