google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΡΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΡΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

Σε κίνδυνο μπορεί να τεθεί ακόμα και η επιστροφή δεκάδων Μεσσήνιων αστυνομικών που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, εξαιτίας της κατανομής των 6.700 οργανικών θέσεων αστυφυλάκων που καταργούνται, όπως προβλέπει η αναδιάρθρωση και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν.
Η κατανομή, που θα δείχνει πλέον από ποιες περιοχές θα μειωθούν οι οργανικές θέσεις, είναι ίσως και εκείνη που θα δείξει τις προοπτικές για τις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού. Όπως ορθά επισήμανε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, δεν έχει σημασία τι τίτλο θα φέρει μια υπηρεσία (υποδιεύθυνση, τμήμα, ομάδα κ.λπ.), αλλά με τι δύναμη θα λειτουργεί κι αν θα ενισχυθεί..............
Πάντως, η κατάργηση ή υποβάθμιση του Τμήματος Ναρκωτικών από τη Μεσσηνία επηρεάζει ολόκληρη την τοπική κοινωνία, αλλά και άλλους τομείς, όπως το παράρτημα του Χημείου του Κράτους.
Αναβάθμιση
Το παράρτημα του Χημείου του Κράτους, που λειτουργεί στην Καλαμάτα εδώ και 18 χρόνια, είναι υπεύθυνο για τις αναλύσεις όλων των ουσιών που κατάσχονται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η είδηση περί πιθανότητας υποβάθμισης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών θορύβησε τους εργαζομένους, που έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους σε μια τέτοια προοπτική.
Σημειώνεται ότι από τον όγκο δουλειάς που έχουν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, θεωρούν ότι η Μεσσηνία, σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των ναρκωτικών ουσιών, έρχεται τρίτη στη χώρα, αμέσως μετά τα Ζωνιανιά της Κρήτης και τον Πύργο.
Επίσης, θεωρούν ότι το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Καλαμάτας έχει πολύ λίγα άτομα και επιβάλλεται η περαιτέρω στελέχωσή του.

Δεν έχουν σημασία οι τίτλοι
Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, ερωτώμενος από το «Θάρρος» απάντησε ότι εδώ και 1,5 χρόνο η Ένωση έχει καταθέσει τις προτάσεις της για την αναδιάρθρωση, αλλά το πιο ουσιαστικό είναι να γνωστοποιηθεί το οργανόγραμμα που θα δείχνει απ’ οπού θα κοπούν οι 6.700 κενές οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν. Ιδιαίτερα για τη Μεσσηνία, αυτό θα δώσει αρκετά συμπεράσματα, καθώς οι κενές οργανικές αστυφυλάκων είναι 100. Αν κοπούν όλες, τότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση.
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στον τουρισμό και να μην έχουμε υπηρεσία στο αεροδρόμιο, που αποτελεί πλέον την πύλη της Πελοποννήσου. Η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνεται βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων, της ανάπτυξης που παρουσιάζει, αλλά και των δεικτών εγκληματικότητας. Κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της και αυτές δεν μπορεί να αγνοούνται», τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος.
Σχετικά με την υποβάθμιση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε Τμήμα και την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ο κ. Αδαμόπουλος σχολίασε ότι δε μένει σε τίτλους: «Σε αυτό που μένω είναι πως, όταν έγινε Υποδιεύθυνση η Ασφάλεια, δεν αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις της. Άρα, δεν έχουν σημασία οι τίτλοι. Έχουμε αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας και πρέπει να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις. Το ίδιο ισχύει και για το Τμήμα Ναρκωτικών. Το ζήτημα είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων και όχι ο τίτλος. Αυτό που μας απασχολεί ως Ένωση είναι οι πολίτες και η κοινωνία, από την οποία προερχόμαστε και εμείς».
Τέλος, τόνισε ότι η κατάργηση των οργανικών θέσεων από τη Μεσσηνία θα επηρεάσει και τους Μεσσήνιους αστυνομικούς που υπηρετούν σε άλλες περιοχές και επιθυμούν να επιστρέψουν εδώ. tharrosnews 

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη