google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ...

ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ...

Μία τελείως διαφορετική εικόνα της ανατολικής πλευράς του Μεσσηνιακού κόλπου, δια θαλάσσης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Σάββατο το απόγευμα επαγγελματίες του τουρισμού και εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης, σε μια δίωρη κρουαζιέρα με ένα «πλωτό έπιπλο», το σκάφος «Ρότα ΙΙ», το οποίο πραγματοποιεί ημερήσιες και βραδινές εκδρομές από το λιμάνι της Καλαμάτας.
Η μίνι κρουαζιέρα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, την οποία εκπροσώπησε ο διευθυντής του «Elektra Hotel», Κώστας Ανδριανόπουλος και έλαβαν μέρος εκπρόσωποι ξενοδοχείων, επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, αλλά και η εκπρόσωπος του τουριστικού πρακτορείου «Pixiδa», Αριστοτέλια  Νικολάου, η οποία συνεργάζεται με το «Ρότα ΙΙ» και τον ιδιοκτήτη του Πάνο Γεωργακόπουλο.
 
Εκδρομές
Ήδη έχει καταρτισθεί πρόγραμμα για θαλάσσια εκδρομή στη Μεσσηνιακή Μάνη, ενώ σύντομα θα γίνει άλλη μία προς την Κορώνη και τα βενετσιάνικα κάστρα.
Το «πλωτό έπιπλο», όπως έχει χαρακτηρισθεί ο συγκεκριμένος τύπος σκάφους λόγω της πολυτελούς επένδυσής του με ξύλο, κατασκευάσθηκε το 1958 στην Ολλανδία και ανήκει στην κατηγορία «gentleman’s boat». Κατασκευάσθηκαν συνολικά 160 σκάφη, αυτό είναι το 135ο και το μοναδικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Η ιστορία του, δε, λέει ότι προοριζόταν για Έλληνα εφοπλιστή και συγκεκριμένα τον κ. Περατικό, γι’ αυτό και έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα οι λεπτομέρειες.
Άμεσα το σκάφος ξεκινά εκδρομές προς τη Στούπα. Θα αναχωρεί στις 9.00 το πρωί από το λιμάνι της Καλαμάτας και θα επιστρέφει περίπου στις 5.00 το απόγευμα. Θα αγκυροβολεί στην περιοχή «Φονέα» της Μάνης, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο, ενώ στη συνέχεια θα κατευθύνεται στη Στούπα, όπου και θα παραμένει επί αρκετή ώρα.
Στόχος είναι να ξεκινήσει και μια εκδρομή προς Κορώνη, ενώ θα πραγματοποιούνται βραδινές μίνι κρουαζιέρες στο Μεσσηνιακό κόλπο, λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη