google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ σε κάθε Πόλη και Χωριό

ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ σε κάθε Πόλη και Χωριό

Πρέπει να μπούν επειγόντως πολλές διαβάσεις πεζών (λευκες παχιές γραμμές) σε κάθε πόλη και χωριό του Δήμου Τριφυλίας (αλλά και σε όλους τους Δήμους της Χώρας).  Κυρίως για λόγους ασφαλείας, για να μην τρέχουν τα οχήματα εντός πόλεων και χωριών, για να προστατεύονται οι πεζοί, αλλά και για λόγους αισθητικής και νοικοκυρέματος. Μια πόλη, όταν προηγούνται οι πεζοί, μετά τα ποδήλατα, και μετά τα μηχανάκια και Ι.Χ. , δείχνει πολιτισμένη, ανθρώπινη και νοικοκυρεμένη. Και εντός μικρών πόλεων και χωριών ποτέ δεν  τρέχουν τα οχήματα πάνω από 20 χιλιόμετρα το πολύ! Πρέπει, λοιπόν, να μπουν και σήματα εντός των πόλεων και χωριών του Δήμου Τριφυλίας που να λένε: 20 χιλιόμετρα, προσοχή παίζουν παιδιά,κλπ.  Τα σήματα αυτά και οι διαβάσεις  χρειάζονται σε: πλατείες, κεντρικά σταυροδρόμια ,έξω από σχολεία, Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας, δίπλα από πεζοδρόμους,κλπ.
  Γιατί , όμως, δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι διαβάσεις πεζών? 
  Γιατί τρέχουν πολλοί με οχήματα μέσα σε πόλεις, και μάλιστα με  μεγάλες ταχύτητες και με χαλασμένες εξατμίσεις που κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο?
   Μία εξήγηση είναι η πολλή ενέργεια που έχει ο τόπος, η 'μαγκιά' και η επίδειξη που κάνουν οι πολίτες. Η άλλη εξήγηση είναι η βλακεία και η απάθεια των αρχών: Δήμου, Τροχαίας, κλπ. Αλλά και η απάθεια των ίδιων των δημοτών που απλώς βρίζουν όσα οχήματα τρέχουν, χωρίς να πάνε στο δεύτερο στάδιο να παρακινήσουν τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους να βάλουν παντού διαβάσεις πεζών. Εμείς προχωρήσαμε στο δεύτερο στάδιο, και ίσως προχωρήσουμε και στο τρίτο στάδιο να φτιάξουμε εμείς οι ενεργοί δημότες μερικές διαβάσεις πεζών για να ξυπνήσουμε τον Δήμο να τις φτιάξει αυτός και αλλού, όπου χρειάζονται.
  Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, βάλτε διαβάσεις πεζών σε πολλά κεντρικά σημεία. Δεν χρειάζεται να βάλετε και φανάρια. Απλώς , τις λευκές παχιές γραμμές. Κοστίζουν μόνο μερικές  εκατοντάδες ευρώ, η μπογιά και εργασία. Η όλη δουλειά γίνεται μέσα σε 2-3 μέρες σε όλες τις πόλεις-χωριά του Δήμου.  Ο κ. Περιφερειάρχης έχει υποσχεθεί πως θα σας βοηθήσει με κάθε τεχνικό μέσο για να το κάνετε. 
  Ισως στην αρχή να χρειαστεί να βάλετε και 'σαμαράκια' στην είσοδο και έξοδο των πόλεων ώστε να καταλάβει ο οδηγός πως μπαίενι σε κατοικημένη περιοχή.
  Κάντε, επιτέλους, ένα απλό έργο, λίγο πριν δώσετε την σκυτάλη στους επόμενους...
  Φιλικά, Αντώνιος Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη