google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΔΕΝ προκύπτουν ιδιαίτερα προβλήματα στην Τριφυλία από την αναταραχή που δημιούργησε το εμπάργκο τροφίμων από την Ρωσία για το οποίο τελευταία στιγμή εξαιρέθηκαν 3 βασικά προιόντα όπως το λάδι και οι ελιές. Αντίθετα στην Ηλεία φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα δεδομένου ότι θα ισχύσει η απαγόρευση για ζώα δηλαδή για είδη κτηνοτροφίας τα οποία μεταφέρονται στη Ρωσία και μέχρι στιγμής σε ότι αφορά τη περιοχή δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα από την Βουλγαρία με αποτέλεσμα μαζί με άλλα είδη να επικρατεί ανησυχία σε παραγωγούς..
Σε ότι αφορά την Τριφυλία οι παραγωγοί σημειώνουν ότι πλέον έχουν φύγει κηπευτικά όπως καρπούζι, ντομάτες και άλλα είδη καθώς αυτή τη περίοδο είναι μεταβατική με την εξαγωγική δραστηριότητα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αλλά όλοι περιμένουν την νέα ελαιοκομική περίοδο. Μέχρι στιγμής πάντως πολλά είδη μεταφέρονται σε ευρωπαικές πόλεις ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μέχρι να λήξει η κρίση να υπάρξει τελικά άρση της απαγόρευσης.
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ
Παιδικές τροφές και αλκοολούχα -συμπεριλαμβανομένου του κρασιού- εξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων, που αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση από χώρες της ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία. Όπως έγινε γνωστό, η απαγόρευση για εξαγώμενα στη Ρωσία ελληνικά προϊόντα δεν θα αφορά επίσης πιθανότατα το λάδι και τις ελιές...Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της κυβέρνησης ανακοίνωσε πως «η Ρωσία επιβάλλει πλήρη απαγόρευση στις εισαγωγές μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών, κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων».Το εμπάργκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης, θα έχει ισχύ από σήμερα για έναν χρόνο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη