google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ουσία σύμπαντος η μαγικη ΜΟΥΣΙΚΗ , το 12 και ο ΔΙΑΣ!!!

Ουσία σύμπαντος η μαγικη ΜΟΥΣΙΚΗ , το 12 και ο ΔΙΑΣ!!!

Η Μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα, μιλά στην ψυχή του ανθρώπου. Επηρεάζει και ηρεμεί ακόμα και τα ζώα, κάνει τα φίδια και χορεύουν!
  Η λεξη 'μουσική' είναι αρχαία ελληνική και έχει γινει πλέον παγκόσμια λέξη. Ωστόσο το νόημα της έχει παραλλαχτεί, διότι οι αρχαίοι είχαν 9 μούσες, όλες γυναίκες!, Τότε η λεξη σήμαινε και τον χορό (η Μούσα τερψιχόρη), την ιστορία (9η Μούσα Κλειώ), τον έρωτα ( η Ερατώ) κλπ.
   Αλλά ας δούμε τι κρυμμένα μυστικά κρύβει η μουσική, ας δούμε πόσες είναι οι νότες?
    Οι  δάσκαλοι μουσικής επηρεασμένοι απο την δυτική  μουσική θα μας πουν πως οι νότες είναι 7. Ντο ρε μι φα σολ λα σι, και αν βάλουμε στο τέλος το ντο, γίνονται 8, δηλαδή μια οκτάδα, που την λένε παραλλαγμένα 'οκτάβα'. Αλλά και η λέξη 'νότα' βγήκε από την λέξη 'τόνος', με αλλαγή  θεσης του ν και τ.
   Οι ανατολίτες μουσικοί έχουν πολύ περισσότερες νότες, πολλά ημιτόνια, τριημιτόνια, κλπ.
   Ομως , κι οι δύο κάνουν λάθος,   οι βασικές νότες είναι 12!  Και φαίνεται αυτό πεντακάθαρα σε όλα τα έγχορδα που έχουν τα 12 τάστα κατά σειράν. Κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, μαντολινο,κλπ. Τα  λεγόμενα 'ημιτόνια', οι μαύρες νότες, βρίσκονται στη σειρά, ανάμεσα στις άλλες νότες.
    Αλλά γιατί οι νότες είναι 12?  Τι συμβαίνει με τον μαγικό αριθμό 12?
   Δώδεκα είναι τα φεγγάρια που έχει ένα έτος . Δώδεκα είναι οι μήνες.  Δώδεκα περίπου είναι και οι έμμηνοι κύκλοι των γυναικών. 12 ειναι οι αστερισμοί και τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, 12 είναι από την αρχαιότητα έως και σήμερα οι ώρες της ημέρας , και 12 της νύχτας, 12 είναι οι αρχαίοι Θεοί (6 άντρες και 6 γυναίκες), 12 είναι και οι μαθητές του Χριστού με φανερή επηροή από το 12-αθεο, 12 οι αθλοι του Ηρακλή, 12 τα κατορθωματα του Θησέα,  12 της Πηνελόπης τα πελέκια, αυτά που διαπερνα ο Οδυσσέας με το τόξο του κι έτσι κερδίζει τους μνηστήρες...
    Ακόμα και στην αρίθμηση, δεν λέμε: 'δέκα, δεκαένα, δεκαδύο, δεκατρία', κλπ. αλλά λέμε 'ένδεκα, δώδεκα', και το ίδιο ισχύει και στα αγγλικά ,γαλλικά, κλπ Είναι ένα απομεινάρι του αρχαίου δωδεκάθεου. (Λέμε επίσης μια δωδεκάδα πιάτα, μια ντουζίνα.)
   Αλλά από που προήλθαν όλα αυτα τα 12, ποιά είναι η βάση, η βασική αιτία? Δεν είναι τα 12 φεγγάρια, (γιατί ο χρόνος έχει 12 σεληνιακούς μήνες των 29,5 ημερών + ακόμα 11 μέρες ώστε νε γινουν οι 365). Αλλά τι είναι?
   Είναι το δωδεκάεδρο, που ονομάζεται αλλιώς και δωδεκάεδρο του Πυθαγόρα , ίσως γιατί το είχε μελετήσει περισσότερο ο αρχαίος Ελληνας Φιλόσοφος. Ειναι ένα σχήμα που αποτελείται από 12 πεντάγωνα, ένα τέλειο σχήμα σαν σύμπαν, σαν σφαίρα, σαν τις μπάλες του ποδοσφαίρου...  Ας μελετήσουμε το σχήμα αυτο, ας το βρουμε στη γεωμετρία και στο διαδίκτυο.
  Αλλά ας πάμε σε μια ενδιαφέρουσα εφεύρεση, το μουσικό όργανο του μέλλοντος που πρόκειται να αντικαταστήσει το μέχρι τώρα πιάνο και αρμόνιο. Είναι το αρχαίο κλειδοκύμβαλο, το αρχαίο πιάνο, που έχει τις μαύρες νότες κατά σειράν, αν και  σε σκούρο χρώμα για να ξεχωρίζουν απο τις λευκές.  Μαθαίνεις και παίζεις μουσική 5 φορές πιό εύκολα από το μέχρι τώρα πιάνο. Χρησιμοποιείς αποδοτικά και τα δύο χέρια. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να μάθει γρήγορα μουσική, ειδικά αν έχει λίγο 'αυτί'. Μέχρι να φτιαχτεί στα εργοστάσια το 'νέο πιάνο', μπορεί ο καθένας να μετατρέψει ένα μισοχαλασμένο πιάνο ή ένα φτηνό αρμόνιο.
   Ας πάμε , επίσης, στον Δία και στο Δωδεκάθεο που πρόκειται να σώσει τον Πλανήτη. Δεν είναι συγκεκριμένος θεός, είναι αφηρημένη έννοια. Κακώς οι αρχαίοι του είχαν φτιάξει άγαλμα.
   Είναι ο διπλός θεός, το γιν και το γιαγκ,  Δίας που διαχωρίζει, και Ζεύς που ζευγαρώνει. Υπαρχουν 6 άντρες θεοί, και 6 γυναίκες. Απο αυτές οι τρεις είναι παρθένες και σεβαστικες: η Εστία, Η Αθηνά, η Αρτεμις. οι άλλες τρεις είναι οι ερωτικες θεές: Αφροδίτη, Ηρα και Δήμητρα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους άντρες θεούς. Το δωδεκάθεο κρύβει την πλήρη ισορροπία, όπως και το δωδεκάεδρο. Μπορούμε να εξετάσουμε πως τοποθετούνται οι 12 θεοί στο δωδεκάεδρο, ώστε να υπάρχουν οι μεταξύ τους σχέσεις βάσει μυθολογίας. Γύρω από τον Δία υπάρχουν οι 5 θεοί που αρχίζουν από Α, απέναντι απ τον Δία, στην άλλη άκρη της σφαίρας είναι η Ηρα.  Φτιάξε ένα δωδεκάεδρο με 12 χάρτινα πεντάγωνα και κάνε το πείραμα. Είναι πολύ εντυπωσιακό.
   Ο Δίας είναι συγχωρητικός, μα είναι και αυστηρός. Είχε παιδιά με πολλές γυναίκες, διότι πάντα υπάρχει λειψανδρία, πάντα οι γυναίκες είναι πιό πολλές και πάντα ζηλεύουν.  Και, στο φινάλε, δεν είναι κι εύκολο να έχεις πολλές φιλενάδες, αν μπορείς να το κάνεις, τότε μοιάζεις με τον Δία!. Αυτό μας διδάσκει ο κοινός πατέρας μας, μας λέει πόσο δύσκολο είναι να του μοιάσουμε...  Ο Δίας βρίσκεται και στα λόγια του Χριστού: 'με ό,τι μέτρο κρίνετε τους άλλους, με το ίδιο μέτρο θα κριθείτε'. Υπάρχουν αξιόλογες έρευνες που υποστηρίζουν πως και ο Χριστός πίστευε στον Δία, με τον δικό του τρόπο. Αξιόλογα είναι τα βιβλία του Ευάγγελου Τρίγκα, ο Χριστός ήταν Ελληνας, κλπ
  Ο Δίας , λοιπόν, και το Δωδεκάθεο, θα σώσει στις μέρες μας τον πλανήτη, ως μεσάζων στον επικείμενο θρησκευτικό 'πόλεμο' χριστιανών και μουσουλμάνων. Το δωδεκάθεο σέβεται πολύ τις γυναίκες, αλλά τον κύριο λόγο τον έχει ο Δίας!  Συνδιάζει και την θηλυπρέπεια του δυτικού κόσμου, και την ανδροκρατία των μουσουλμάνων. Μόνο η  Ελλάδα με την φιλοσοφία της μπορεί σήμερα να συμβιβάσει τις διαφορές και τις έχθρες του πλανήτη. Ας το καταλάβουν δυτικοί και ανατολικοί, τους το διδάσκουν διαρκως οι 12 νοτες!...
     Ο διπλός Δίας ας είναι μαζί μας.
   Φιλικά, Αντώνης Αντωνόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη