google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

«Στον αέρα» η μετακίνηση χιλιάδων μαθητών
Στον αέρα  εξακολουθεί να βρίσκεται η μεταφορά χιλιάδων μαθητών, παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας πού έγιναν κάτω από την πίεση της αποκάλυψης και στην προσπάθεια τους να ωραιοποιήσουν την πρώτη ημέρα.  Όπως προέκυψε από την προχτεσινή συνάντηση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, με πρόσφατη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες να κάνουν απευθείας ανάθεση της μεταφοράς και αναιρούνται τα χιλιομετρικά όρια που προέβλεπε η ΚΥΑ 24001 μόνο στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ δεν δίνεται λύση για τη μεταφορά των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.
Από πλευράς του υπουργείου προέκυψε ότι «θα πρέπει οι Περιφέρειες μέσω του οργάνου τους (ΕΜΠΕ) να συμφωνήσουν και να διαθέσουν επιπλέον το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων να βάλει ούτε ένα ευρώ». Για άλλη μια φορά αυτοί που ευθύνονται για το πρόβλημα προσπαθούν να το επιλύσουν με μπαλώματα». «Η πρότασή της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους ειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς και με απευθείας κρατική χρηματοδότηση, είναι η μόνη λύση».
Φέρουν τεράστια ευθύνη όλοι αυτοί πού σπεύδουν με ψέματα να καθησυχάσουν τους Γονείς.
Από το Καλοκαίρι οι Σύλλογοι Γονέων των Μουσικών Σχολείων είχαν επισκεφθεί την Περιφέρεια και ζήτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να αντιδράσει και να σταθεί στο πλευρό των Γονέων. Αρνήθηκαν και αρκέστηκαν στις υποσχέσεις. Εφάρμοσαν σαν υποκατάστημα του Κράτους την Κυβερνητική Πολιτική και σαν απλοί διαχειριστές υλοποίησαν τις Κυβερνητικές μνημονικές Πολιτικές.
Φέρουν τεράστια ευθύνη οι Δήμαρχοι και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ πού ενώ γνώριζε τι πρόκειται να συμβεί δεν έκανε την θεσμική του παρέμβαση. Τον καλώ να το κάνει τώρα.
Πάντως όπως και να έχει το θέμα, τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία είναι εδώ και 4 χρόνια εκτός μεταφοράς. Για το λόγο αυτό αποχώρησαν φέτος αρκετά παιδιά από το Μουσικό Σχολείο και κάποια πού φέτος πέρασαν μετά από εξετάσεις στο Μουσικό τελικά δεν γράφτηκαν αφού τους απαγορεύει η πολιτεία να έχουν πρόσβαση στο σχολείο πού επέλεξαν να φοιτήσουν.
Για αυτό το λόγο ομόφωνα το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε αύριο Πέμπτη να διαδηλώσει την αντίθεση του έξω από το σχολικό κτήριο την ώρα του Αγιασμού.
Για τα υπόλοιπα σχολεία υπόλογη είναι η Ενωση Γονέων Καλαμάτας, πού αρκέστηκε στην χθεσινή συνάντηση να μας διαβιβάσει δέσμευση ανώτατου στελέχους της Περιφέρειας, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι είναι στο πλευρό μας, κάτι για το οποίο τους ευχαριστούμε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη