google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απελευθερώνεται η χελώνα «λαθρεπιβάτης» του Δωρίου...στην Ζάκυνθο!

Απελευθερώνεται η χελώνα «λαθρεπιβάτης» του Δωρίου...στην Ζάκυνθο!

Έτοιμη να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον είναι μια αρσενική θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta μήκους 72 εκατοστών και ηλικίας περίπου 30 ετών που πριν από τρεις μήνες βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι. Μετά από άμεση κινητοποίηση του Αρχέλων, η χελώνα μεταφέρθηκε με τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας στο Κέντρο Περίθαλψης της Οργάνωσης στην Γλυφάδα. H οποία κάποια στιγμή διέφυγε στο Δώριο και επεστράφη με έξοδα των εθελοντών της τοπικής ομάδας προστασίας....
Την μεταφορά της από την Γλυφάδα στην Ζάκυνθο ανέλαβε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Η απελευθέρωσή της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 5μμ, στην παραλία του Καλαμακίου, περιοχή Μπούκα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχέλων και του Φορέα Διαχείρισης. Η εκδήλωση η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, γίνεται με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προστασίας του απειλούμενου αυτού είδους, καθώς και την ενημέρωση για τη λειτουργία και διαχείριση του ΕΘΠΖ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη