google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ

ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ

Αναπάντητα έμειναν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας σοβαρά ζητήματα και ερωτήματα που έθεσε στο δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κουτσούλης. Ο κ. Κουτσούλης μίλησε για τους παιδικούς σταθμούς, τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο του νοσοκομείου, τα έσοδα από τις εμποροπανηγύρεις, τα αδέσποτα, τους αθλητικούς χώρους, τις τοξικές βόμβες των παράνομων σκουπιδότοπων και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Για τους παιδικούς σταθμούς, ρώτησε: «Πόσα λεφτά έχουν δοθεί, από το επιπλέον πρόγραμμα, εκτός ΕΣΠΑ, το οποίο συνεχώς περηφανεύεστε ότι έχετε πάρει, ποιος είναι ο κωδικός αυτού του προγράμματος, ποιος έχει κάνει την αποδοχή, με ποια κριτήρια πήρατε τα παιδιά και ποιες είναι οι συμβάσεις των εργαζομένων; Γιατί αν μπείτε στη Δι@υγεια, θα δούμε κάποιες δίμηνες συμβάσεις». Για τα σκουπίδια του νοσοκομείου, είπε: «Ποιο θεσμικό όργανο, τέλος πάντων, ποιος από το Δήμο ήταν αυτός ο οποίος έδωσε την εντολή στο μηχάνημα να πάει εκεί να δουλέψει και ανάγκασε τους κατοίκους να προσφύγουν στον εισαγγελέα και να σταματήσουν οι εργασίες;». Έθεσε και πάλι θέμα για τα έσοδα του πανηγυριού της Κυπαρισσίας, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη συνεδρίαση, λέγοντας:
«Θα περιμένω και το πανηγύρι των Γαργαλιάνων και θα ζητήσω τα συγκεντρωτικά έσοδα, Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων, να μας πείτε ακριβώς πόσα είναι, να γίνει και κάποιος έλεγχος, αν έχουν όλοι πληρώσει αυτά τα οποία πρέπει να πληρώσουν και να μας πείτε ακριβώς πού θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα έσοδα». Για τα αδέσποτα σημείωσε: «Στην περιοχή και της παραλίας της Κυπαρισσίας και στο Κοπανάκι, αλλά, φαντάζομαι, και στις περιοχές των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, κάτι πρέπει να γίνει με τα αδέσποτα σκυλιά. Υπάρχουν φιλοζωικές οργανώσεις, μπορείτε να έρθετε σε επαφή, σε οτιδήποτε, δε χρωστούν όμως τίποτα οι πολίτες να βγαίνουν τη βόλτα τους και να κινδυνεύουν, ανά πάσα στιγμή, να γίνουν βορά των σκύλων». Για τους αθλητικούς χώρους στην Κυπαρισσία υποστήριξε: «Αν πάμε στο κολυμβητήριο – τη στέρνα την οποία έχει αποκτήσει ο Δήμος Τριφυλίας, να μας πείτε τι σκοπό έχουμε για ένα έργο 2 εκατομμυρίων, το οποίο, ουσιαστικά, το αφήνουμε να μαραζώσει και θα παραμείνει κι αυτό στο έλεος της ερημιάς και της εγκατάλειψης, όπως και τόσα άλλα έργα στην περιοχή».
Για, δε, το Κλειστό Γυμναστήριο, επισήμανε: «Γνωρίζετε ότι υπάρχουν Σύλλογοι οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο των αγωνιστικών τμημάτων τους, έτσι ώστε να αθλούνται τα παιδιά μέσα στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ένα πρόγραμμα τέτοιο ώστε να ορίζει τις ώρες κοινού, με τις προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται σε άλλους Δήμους της χώρας. Δεν είμαστε εδώ πέρα, ξαφνικά, ξεχωριστός Δήμος, ώστε το Κλειστό να γίνεται ένα μέσο εξυπηρέτησης ρουσφετιών ή διαφόρων συλλόγων, δεν ξέρω κι εγώ τι! Με βάση τη νομιμότητα, θα πρέπει, λοιπόν, να καθοριστούν οι ώρες, έτσι ώστε τα παιδιά τα οποία έχουν διακρίσεις να μπορούν να αθλούνται. Έχω εδώ ένα χαρτί το οποίο σας έχει κοινοποιήσει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, το οποίο, ουσιαστικά, μας προσβάλλει ως Δήμο. Ουσιαστικά σάς εγκαλεί να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και να θέσετε εκείνα τα ωράρια τα οποία θα εξασφαλίζουν τα παιδιά, τις γυμναστικές τους ικανότητες, αλλά θα μπορούμε και κάποια ταλέντα να τα αναδείξουμε. Δε μας χρωστάνε τίποτα». Για τους παράνομους σκουπιδότοπους, τόνισε: «Προχθές είχαμε μία φωτιά στο Μεταλλείο. Μια τοξική βόμβα που υπάρχει περιφερειακά στην πόλη της Κυπαρισσίας, το ίδιο συμβαίνει με τη χωματερή στους Γαργαλιάνους, το ίδιο πιθανώς και σε άλλα μέρη. Σας καλώ, λοιπόν, να μου πείτε ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις».
Επίσης, ζήτησε από το δήμαρχο Τριφυλίας να πάρει θέση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καλώντας τον να πει εάν θα ακολουθήσει σε αυτό το δήμαρχο Καλαμάτας. Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας, είπε συγκεκριμένα: «Όσον αφορά στις ερωτήσεις του κ. Κουτσούλη, το μόνο που έχω να πω, ανοίξατε, κύριε Κουτσούλη – και καλά κάνετε – ένα θέμα που θα πρέπει να μιλάμε, για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος τα επόμενα πέντε χρόνια. Δηλαδή, αν θέλετε να κάνετε μια ερώτηση συγκεκριμένη για να πάρετε συγκεκριμένη απάντηση, θα σας απαντήσω. Αλλά να κουβεντιάσουμε αυτή τη στιγμή, για τι θα γίνει με τα αδέσποτα σκυλιά, ένα θέμα το οποίο είναι και μεγάλο και ουσιαστικό και δύσκολο στη διαχείρισή του, με πολλές ευαισθησίες, με ευαισθησίες και από τη μεριά των πολιτών και από τη μεριά των ζωοφίλων, νομίζω ότι μάλλον πετάτε κροτίδες λάμψης. Σε αυτά τα πράγματα εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω. Θα έχουμε τη δυνατότητα σε όλα τα θέματα τα οποία θίξατε, την ώρα που πρέπει, να τα αντιμετωπίσουμε συνολικά με προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορώ κι εγώ να κάθομαι να πετάω χειροβομβίδες και φωτιστικά, αλλά αυτό δε νομίζω ότι βοηθάει, ούτε στη συζήτηση ούτε σε οτιδήποτε άλλο».
Για το ζήτημα των σκουπιδιών στο πεζοδρόμιο του νοσοκομείου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, είπε ότι τον κάλεσε ο εισαγγελέας να συζητήσουν, αλλά δεν έγινε καμία μηνυτήρια αναφορά, προσθέτοντας ότι εκεί άνοιξε μια είσοδος για το νοσοκομείο, επειδή χρειαζόταν (σ.σ. στην πλευρά εκείνη του νοσοκομείου, στα 3 μέτρα από εκεί που πήγαιναν να μαζέψουν το σκουπιδαριό στο πεζοδρόμιο, υπάρχει εδώ και χρόνια είσοδος – έξοδος) και ότι όλα (σπασίματα πεζοδρομίου κ.τ.λ.) τα έκανε το νοσοκομείο. ΘΑΡΡΟΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη