google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;

Πολλοί Έλληνες, λόγω του ενθουσιασμού που μας διακρίνει, χάνουμε τον ρεαλισμό και την επαφή με την πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο συνέβη με το όνομα της Μακεδονίας και με τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου, αν τελικά ανήκει σε αυτόν το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη. Θυμόμαστε πως οι Ελληνες είχαμε βγει όλοι στους δρόμους με τα λάβαρα, με λυγμούς αλλά και με απειλές για το αυτονόητο: πως η Μακεδονία είναι λέξη ελληνική, οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ελληνικό φύλο, και τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία, απλώς γεωγραφικά βρίσκεται στην Βόρεια Μακεδονία. Όμως ας το δούμε με πιό ανοιχτό μυαλό. Αν οι σκοπιανοί επιμένουν να ονομάζονται ‘μακεδόνες’, μπορούμε να το πάρουμε και ως τιμή μας!… Πάει να πει πως θέλουν να γίνουν Ελληνες. Ας μάθουν ελληνικά,γλώσσα, μουσική, χορούς,ας φτιάξουν θέατρα, γυμναστήρια, ας αναπτύξουν τέχνες και επιστήμες και τότε θα τους πουμε και ευχαριστώ. Διότι περίπτωση να μας κάνουν επιθετικό πόλεμο δεν υπάρχει καμμία.
Δεν κινδυνεύει η Μακεδονία απ αυτούς. Ας δουμε την αναλογία, πως η Νότια Ιταλία και η Σικελία ονομάζονται ήδη από την αρχαιότητα: Μεγάλη Ελλάδα, ονομασία που την λένε και οι Ιταλοί σήμερα. Κι όμως κανείς δεν ενοχλήθηκε που η μισή Ιταλία λέγεται Μεγάλη Ελλάδα. Μακάρι και η Βουλγαρία να ονομαζόταν Θράκη, και η δυτική Τουρκία Ιωνία, κλπ. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το θέμα του Αλέξανδρου. Εστω κι αν είναι ο τάφος δικός του, δεν σημαίνει αυτό πως θα βγούμε απ το μνημόνιο ή πως θα μας λυθούν όλα τα προβλήματα. Ούτε πως λύθηκε το πρόβλημα με τους σκοπιανούς, και αποδείχτηκε πως η Μακεδονια είναι Ελληνική. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα απ τον τάφο του Αλέξανδρου. Απλώς θα αυξηθεί 5 με 10% ο τουρισμός, ειδικά της Β. Ελλάδας. Ας μην ξεχνάμε πως ο Αλέξανδρος σκότωσε πολλές χιλιάδες Ελληνες που αντέδρασαν να τους επιτάξει με την βία για την εκστρατεία του. Ισοπέδωσε ολόκληρη ελληνική πόλη, την Θήβα. Και αν δεν ήταν οι Σπαρτιάτες να τον σταματήσουν, θα είχε ισοπεδωσει την πελοπόννησο. Ας μην ξεχνάμε πως δεν ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος, αλλά ο χαρισματικός γιός ενός βασιλιά που κι αυτός είχε κάνει πολλούς επεκτατικούς πολέμους. Πρέπει να ξεπεράσουμε την προγονολατρεία που έχει καταντήσει προγονοπληξία. Τι κι αν ήταν ένδοξοι οι αρχαίοι πρόγονοί μας!? Δεν μας τιμά να το λέμε συνεχώς. Εμείς ωφείλουμε να τους ξεπεράσουμε. Αλήθεια !, τι θα έλεγε ο Αλέξανδρος αν ζούσε σήμερα? (όπως και όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι Ελληνες, και οι ήρωες γενικότερα των προηγούμενων αιώνων)
Θα μας εβριζαν με τα χειρότερα λόγια που έχουμε απ όλα κι όμως έχουμε ψυχολογικά προβλήματα, που είμαστε καλομαθημένοι και υπέρβαροι, που ερημώσαν τα χωριά μας, που πουλάμε τη ελλάδα σε ξένους, που χωριζόμαστε και φανατιζόμαστε με τα κόμματα, που έχουμε κρατική θρησκεία που ορκίζει το κοινοβούλιο, που δεν έχουμε επιβάλει φυλακή και δήμευση περιουσίας σε χιλιάδες πολιτικούς που έκλεψαν το δημόσιο ταμείο, και άλλα πολλά θα μας έλεγαν. Όσο για τον Διογένη, ας μάθουμε πως αντέδρασε στον κάτω κόσμο όταν ακούστηκε η φήμη πως βρέθηκε ο τάφος του Αλέξανδρου. Απλώς γύρισε πλευρό στο πυθάρι που κοιμότανε ,και κάτι σιγοψιθύρισε… Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη