google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ 2015

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ 2015

Άλλος ένας προϋπολογισμός ψηφίστηκε -ως …συνήθως- με τις ψήφους της συμπολίτευσης. Ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος και …καταδικασμένος να τροποποιηθεί καμιά 30ρια φορές το λιγότερο μέσα στο χρονικό διάστημα που θα ισχύει. Άλλωστε ο προϋπολογισμός δεν είναι παρά τι άλλο, από ένας μπούσουλας για να λειτουργήσει ένας Δήμος, αλλά και κάθε οργανισμός.Ισοσκελισμένος και ρεαλιστικός ανέφερε η κ. Πανουσοπούλου, αντιδήμαρχος οικονομικών και για πρώτη φορά δημιουργήθηκε κωδικός για κοινωνική μέριμνα -μίλησε σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδωσίου και εμείς στο Κοπανάκι δεν έχουμε βρει ακόμα την οκταμελή οικογένεια που δεν έχει …που την κεφαλήν κλίνε όπως ανέφερε- . Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ότι η φιλοσοφία του προϋπολογισμού είναι να μην ξεπεράσει τα όρια. Έγινε η διευκρίνηση ότι ο προϋπολογισμός είναι ενιαίος για όλο το Δήμο και όχι κατά δημοτική ενότητα. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέπτυξε την φιλοσοφία της δικής τους παράταξης που οι κεντρικές της γραμμές είναι η καλύτερη οργάνωση, η μείωση των δαπανών και η είσπραξη των βεβαιωθέντων φόρων.
ΝΩΝΤΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: Σφιχτός και λιτός ο προϋπολογισμός, όχι κατ΄ανάγκη με ευθύνη του δήμου, αλλά λόγω της μνημονιακής λαίλαπας. Όμως να αλλάξουμε και λίγο ρότα τόνισε και αναφέρθηκε αναλυτικά στα …μη εισπραχθέντα έσοδα του δήμου μας που σε κάποια ειδική κατηγορία έφτασε το …4% των απαιτήσεων.
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ: Η φιλοσοφία του Καλλικράτη γίνετε ορατή, χρόνο με τον χρόνο. Μείωση των ευθυνών του κράτους σε μια σειρά από υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές και ως εκ τούτου μείωση χρηματοδοτήσεων. Εκεί που μας χρωστάγαν μας πήραν και το βόιδι με λίγα λόγια. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ: Οι προϋπολογισμοί επηρεάζονται από τις εθνικές και διεθνείς συγκυρίες. Η ΣΑΤΑ του δήμου Τριφυλίας είναι μικρότερη από αυτήν ενός Καποδιστριακού δήμου που συμμετέχει σ΄αυτόν. Και να μη ξανακουστούν οι φράσεις …αυτή η τσάπα είναι του δήμου μου και αυτό το γκρέϊντερ του δικού μου -του πρώην κατά περίπτωση- ας και διαλυθούν οι …ομόκεντροι κύκλοι στο χώρο των εργαζομένων.
ΔΗΜ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ: Πρότεινε μείωση τελών κατά 50% σε δημότες χαμηλών εισοδημάτων ή άπορους αλλά και αύξηση τελών σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες..
Με πληροφορίες από το kyparissianews.com, kopanakinews

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη