google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αυτοί είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις

Αυτοί είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις

Το κλειδί της προεδρικής εκλογής κρατούν στα χέρια τους όπως όλα δείχνουν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές του κοινοβουλίου καθώς μόνο με την ψήφο τους μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 180. 
 Ωστόσο δεν έχουν πάρει ευθέως όλοι οι ανεξάρτητοι θέση υπέρ ή κατά της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή, ενώ αρκετοί από εκείνους δεν αποκλείεται να αποκαλύψουν τη στάση τους νωρίτερα από την ψηφοφορία. Μεταξύ των ανεξάρτητων υπάρχουν 12 που δεν αποκλείεται να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς όμως κανείς να θεωρείται δεδομένος.
 Ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός πιθανολογείται ότι θα ψηφίσουν υπέρ. Άλλωστε ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε παρών και στον προϋπολογισμό. Η Κατερίνα Μάρκου επίσης μπορεί να θεωρείται δεδομένη αφού υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και φλερτάρει με το "Ποτάμι".
 Η ανεξάρτητη Μίκα Ιατρίδη δηλώνει πως πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο, που θα συνεχίσει να υπογράφει σκληρά μέτρα. Πάντως η ίδια δεν έχει διαρρήξει τους δεσμούς της με πρόσωπα εντός της ΝΔ. Ο Χρήστος Αηδόνης είναι προσωπικός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου και τάσσεται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας.
Ο Βασίλης Οικονόμου επίσης θεωρείται πολύ πιθανό να ψηφίσει, αφού συμμετέχει στις κινήσεις των μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη, ενώ ο Γιάννης Κουράκος λέει πως περιμένει να δει το πρόσωπο, που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προκάλεσε αίσθηση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό όταν εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παναγιώτης Μελάς δηλώνει πως θα αποφασίσει ανάλογα με το συμφέρον της χώρας και γι αυτό αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
Βασίλης Καπερνάρος φλερτάρει με την κίνηση "Ρίζες" του Τάκη Μπαλτάκου και δήλωσε πως θα μιλήσει με τους ψηφοφόρους του πριν αποφασίσει, ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε πως είναι πιθανό να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Κασσαπίδης κάνει συχνές αναφορές στην εθνική συνεννόηση, όπως και ο Πάρις Μουτσινάς. Δύσκολα μπορεί να ερμηνευτεί η στάση του Γιώργου Νταβρή και του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο τελευταίος βέβαια έχει δηλώσει πάντως πως εάν έχουν βρεθεί οι 179, θα το σκεφτεί δυο φορές. Ο Μίμης Ανδρουλάκης από την άλλη έσπευσε να δηλώσει από χθες ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο.
Η Νίκη Φούντα, ο Θωμάς Ψύρρας και ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μεταξύ εκείνων, που υπέγραψαν κείμενο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εκλογές την άνοιξη υπό την προϋπόθεση βέβαια τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
 Κατηγορηματικά αποκλείουν την πιθανότητα να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, Ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μάρκος Μπόλαρης, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και η Ραχήλ Μακρή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη