google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υποψηφίους από την Τριφυλία θέλουν τα κόμματα

Υποψηφίους από την Τριφυλία θέλουν τα κόμματα

Εστιασμένο στην Τριφυλία είναι το ενδιαφέρον των κομμάτων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους στη Μεσσηνία. Η Ν.Δ., όπως είναι γνωστό, έριξε στη μάχη τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, ο οποίος κατάγεται από τη Φαρακλάδα και έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας, ενώ δεν έγινε καμία συζήτηση περί εκ νέου καθόδου του υποψηφίου στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος εξελέγη το Μάιο δήμαρχος Τριφυλίας. Βεβαίως, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και προσωπικά ο ίδιος, φέρεται πως θα ήθελε (και) άλλον υποψήφιο από την περιοχή της Τριφυλίας, με τις διερευνητικές επαφές και κρούσεις να γίνονται και να επικεντρώνονται στον αντιδήμαρχο και πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας, Παναγιώτη Τσίγγανο, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την ισχυρή εκλογική βάση που έχει στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς όμως να «κλείσει» η υποψηφιότητά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας πρότεινε στην Κεντρική Επιτροπή, από την Τριφυλία, την πρώτη επιλαχούσα βουλευτή των εκλογών του 2012, Ιωάννα Μαραβελή και τον αγροτοσυνδικαλιστή, μέλος κοινωνικών κινημάτων και φορέων και στέλεχος της ΡΑΚΙ Δήμου Τριφυλίας, Ηλία Μπουντουβά. Έντονα συζητείται υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Αετού και μέλους του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δριμή, με αναγνωρισιμότητα και διεισδυτικότητα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, εάν και εφόσον αυτό προκρίνει και αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με τοπικά στελέχη του κόμματος να θεωρούν, ωστόσο, πως υποψήφιος από την Τριφυλία θα είναι ένας εκ των δύο ή και οι δύο που πρότεινε η Νομαρχιακή, και πέραν αυτών κανείς άλλος!
 Στο ΚΚΕ, θεωρείται ως σίγουρη η υποψηφιότητα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Τριφυλίας, Σαράντου Κουκούμη. Στο ΠΑΣΟΚ, εναγωνίως έψαχναν μέχρι και προχθές το βράδυ «σοβαρό» υποψήφιο από την περιοχή της Τριφυλίας, καθώς η απουσία του Δημήτρη Κουσελά από το ψηφοδέλτιο, ο οποίος αποτελούσε την πλέον ισχυρή υποψηφιότητα και με δυνατή εκλογική βάση, ήταν συνώνυμη της πολιτικής ένδειας του άλλοτε, κατά τι, «κραταιού» ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Έντονα συζητήθηκε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην περιφερειακού συμβούλου και στελέχους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Μπακούρου, ενώ κρούσεις έγιναν και σε άλλα τοπικά στελέχη, τα οποία ωστόσο ευγενικά απέρριψαν τις προτάσεις. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου στηρίζουν μια σειρά από γνωστά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς στην Τριφυλία.
Έντονα τις τελευταίες μέρες συζητείται ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων, Άγγελου Αντωνόπουλου, ο οποίος είναι από την Κυπαρισσία, ενώ, όπως πληροφορούμαστε, πλειάδα υποστηρικτών του Κινήματος, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, έχουν θέσει εαυτούς στη διάθεση των επιτελών του Κινήματος για υποψηφιότητα. Με τη ΔΗΜΑ.ΑΡ. υποψήφιος ακούγεται πως θα είναι και σε αυτές τις εκλογές ο Χαράλαμπος Πατσούρης. Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι σε διερευνητικές επαφές για να καταλήξουν σε υποψήφιο από την Τριφυλία, χωρίς να αποκλείεται να είναι και γυναίκα, εκ των τοπικών στελεχών του κόμματος. Με τον ΛΑ.Ο.Σ. υποψήφιος φέρεται πως θα είναι ο Ιωάννης Κόρδας από την Κυπαρισσία. Με τη Χρυσή Αυγή υποψήφιος θα είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Ελληνικής Αυγής, Νικήτας Μανδραπήλιας, εκτός κι εάν ο ίδιος δεν το επιθυμεί, μιας και πρόσφατα είχε την τρομακτική εμπειρία στο πλοίο που πήρε φωτιά εν πλω στην Αδριατική. tharrosnew

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη