google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προετοιμασίες για την καλλιέργεια καρπουζιού στη Τριφυλία

Προετοιμασίες για την καλλιέργεια καρπουζιού στη Τριφυλία

Σε φουλ ρυθμούς κινείται τις τελευταίες μέρες ο αγροτικός κόσμος της Τριφυλίας, καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη νέα καλλιεργητική περίοδο των καρπουζιών.
Οι αγρότες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει βρέξει και έτσι προχωρούν σε εργασίες ετοιμασίας, προκειμένου να μπορούν στη συνέχεια να κάνουν τις φυτεύσεις τους. 
Με δεδομένο ότι για την περιοχή της Τριφυλίας τα καρπούζια είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια καλλιέργεια -οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις φτάνουν περίπου τα 8.000 στρέμματα με ένα μεγάλο όγκο παραγωγής και εξαγωγές σχεδόν σε όλη την Ευρώπη-, το σύνολο του αγροτικού κόσμου την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εγρήγορση. 
Αυτό μας επισήμανε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: 
«Το γεγονός ότι έχουμε μια περίοδο αρκετών ημερών που έχει να βρέξει στην περιοχή μας, έχει δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας των χωραφιών. Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όποια διαστήματα καλοκαιρίας υπάρχουν. Το σύνολο σχεδόν των καρπουζοπαραγωγών τις ημέρες αυτές ετοιμάζει τα χωράφια του με τις απαραίτητες λιπάνσεις, την τοποθέτηση των δικτύων άρδευσης αλλά και των πλαστικών εδαφοκάλυψης ώστε τα χωράφια να είναι έτοιμα να δεχθούν τα νέα φυτά. 

Οι πρώτες φυτεύσεις καρπουζιών στην περιοχή αναμένονται να γίνουν μετά τις 10 Φεβρουαρίου για τις πρώιμες ποικιλίες και βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα υπάρχουν τότε. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνονται και οι φυτεύσεις στα θερμοκήπια της περιοχής και εκτιμώ ότι πλέον έχει φυτευτεί πάνω από το 90% των θερμοκηπίων. Βέβαια στα θερμοκήπια δεν μας βοήθησε ο καιρός στο ξεκίνημα των νέων καλλιεργειών καθώς είχαμε αρκετά κρύα. Ελπίζουμε όμως όλα να πάνε καλά καθώς μια καλλιέργεια μέχρι να φτάσει στο τέλος της έχει πολλές δυσκολίες».
Κ. Μπ. - eleftheriaonline.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη