google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η αλήθεια για την δωρεά Αλεξόπουλου στο Νοσοκομειο Κυπαρισσίας

Η αλήθεια για την δωρεά Αλεξόπουλου στο Νοσοκομειο Κυπαρισσίας

Οι περισσοτεροι , το μονο που γνωρίζουν για το Νοσοκομειο Κυπαρισσίας είναι πως κάποιος πλούσιος Αλεξόπουλος, πριν δεκαετίες, δώρισε την περιουσία του για να χτιστεί το οίκημα.
   Ας μάθουμε και μερικές λεπτομέρειες. Πράγματι υπήρχε μια πολύ πλούσια οικογένεια, οι  Αλεξόπουλοι. Είχαν μονο εναν άρρενα απόγονο για να συνεχισει το όνομα, τον Θεμιστοκλή Αλεξόπουλο, 28 ετων, Δικηγόρο, ο οποίος το 1932 πνίγηκε στον Αγρίλη...   Ο πατέρας του και ο θείος του Γεώργιος Αλεξόπουλος, απο τη μεγάλη στεναχώρια τους έδωσαν όλη την περιουσία τους για να χτιστεί το Νοσοκομειο, το οποίο αν υπήρχε απο τοτε, ίσως να σωζόταν ο άτυχος νεος.
  Αλλά απο που βρήκε τα τοσα χρήματα ο Γεώργιος Αλεξόπουλος, αυτός που η προτομή του είναι στην είσοδο του Νοσοκομείου? Η αλήθεια είναι λίγο πικρή: είχε για χρόνια δεσμό με μια υψηλόβαθμη Υπάλληλο Υπουργείου στην Αθήνα. Αυτή έκλεβε το δημόσιο, και κάθε τόσο έδινε τα χρήματα στον Αλεξόπουλο, και αυτός αγόραζε στο όνομά του οικόπεδα, διαμερίσματα, κλπ. Μετα απο χρόνια χώρισαν, και εμειναν όλα στον Αλεξόπουλο. Η στεναχώρια για τον χαμό του ανηψιού του, + το οτι είχε μείνει μόνος, γέρος, και άτεκνος, όλα αυτά τον έκαναν να δωρίσει την περιουσία του. Είχε γράψει, μεταξύ αλλων, να ονομαστεί 'Αλεξοπουλειο', και να θεραπεύονται δωρεάν όλοι οι ασθενείς της Ολυμπίας-Τριφυλίας, τα οποία βεβαίως δεν εφαρμόστηκαν, για διαφορετικούς λόγους.
   Αλλά αυτός έκανε ο,τι έκανε. Οποιοι κι αν ηταν οι λόγοι της δωρεάς, καλώς τα δώρισε. Οι Διοικητές, όμως, του Νοσοκομείου άφησαν αναξιοποίητη την περιουσία, τα 70 στρέμματα στην είσοδο της πολης τα πήρε η Νομαρχία και το Υπουργείο, και μάλιστα ενα μέρος της, κάτω απο το δρόμο, ενα μικρο τρίγωνο, ένας πρωην Διοικητής το 'χάρισε' σε φιλο του, με αντίτιμο ενα καλό τραπεζωμα με ψάρια. Απίστευτο, αλλά αληθινό, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχει παραγραφει το αδίκημα. Το μεγαλο διώροφο κτήριο στην αγορά Κυπαρισσίας μένει αναξιοποίητο. Υπάρχει και αλλη περιουσία του Νοσοκομείου που δεν είναι καν καταγεγραμμένη, μένει αναξιοποίητη, λες και κάποια 'κατάρα' κυνηγά ακόμα και σήμερα το Νοσοκομειο.
  Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά? Πρεπει να καταλάβουμε πως χτίστηκε όχι με λεφτά του Αλεξόπουλου, αλλά με κλεμμένα λεφτά του Δημοσίου, δηλαδή με λεφτά δικά μας. Είναι σαν κάθε Κυπαρισσιωτης να έχει δώσει 2.000 ευρώ !
 Πρεπει να το αναβαθμίσουμε, να φτιαχτεί το πεζοδρόμιο που είναι σε άθλια κατασταση, πρεπει να γίνει πρότυπο Νοσοκομειο. Πρεπει να βρεθεί φόρμουλα να πουληθεί όλη η ακίνητη περιουσία του Νοσοκομείου και τα χρήματα να αξιοποιηθούν για αναβάθμιση του, νέες πτέρυγες, εξοπλισμός, ασθενοφόρα, κλπ
 Έχουν ευθύνη για όλα αυτά οι άρχοντες: Διοικητές, Δήμαρχοι, κλπ. Όσο για μας το λαο, όποιος θέλει να κανει μια δωρεά, ας μην τη δίνει στην Μητρόπολη να χτίσει εκκλησίες, ας τα δίνουμε στο νοσοκομειο, εκεί που καποτε θα περάσουμε όλοι μας ως ασθενείς...

  Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

 Υ.Γ οι ανωτέρω πληροφορίες είναι αληθείς, ζουν ακόμα γέροντες που τα γνωρίζουν απο πρωτο χερι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη