google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ..

ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ..

Μπορεί οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών να μην έχουν επηρεασθεί τόσο από καιρό όσο για παράδειγμα οι υπαίθριες ανοιξιάτικες καλλιέργειες όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο αντίκτυπος στην παραγωγή είναι σημαντικός. 
Όπως μας αναφέρουν παραγωγοί από την Κρήτη έως και την Πρέβεζα, οι φετινές υγρασίες, η έλλειψη ηλιοφάνειας και κάποιες ασθένειες όπως ο βοτρύτης έχουν σαν αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή. Όσον αφορά τις τιμές αυτό το διάστημα λόγω της ζήτησης ενόψει Πάσχα κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή έχει ξεκινήσει η νέα παραγωγική περίοδος αγγουριών και τομάτας ενώ στην Κρήτη συγκομίζονται επιπλέον πιπεριές και μελιτζάνες.

Τριφυλία
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μας αναφέρει ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος
«συνεχίζονται οι εξαγωγές των αγγουριών. Μέχρι στιγμής έχουν εξαχθεί περίπου 900 τόνοι σε Βουλγαρία και Τσεχία. Η ποιότητα είναι εξαιρετική ενώ τα περισσότερα θερμοκήπια είναι ήδη στην παραγωγή. 
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα προϊόντα καλλιεργούνται με εφαρμογή προγραμμάτων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μείωση της εισροής των φυτοπροστατευτικών. Η συγκομιδή θα διαρκέσει περίπου ως τον Ιούνιο.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, παραγωγός και Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών συμπληρώνει: 
«η παραγωγή δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των καιρικών συνθηκών (μεγάλα διαστήματα με συννεφιές). Οι τιμές έχουν ανέβει λόγω του Πάσχα των Καθολικών και κυμαίνονται στα 80 λεπτά το ζευγάρ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη