google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

Νιώθουν κατάθλιψη για το σώμα τους και πίεση να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις για τις οποίες δεν ένιωθαν έτοιμα να προχωρήσουν

Περισσότερα από ένα στα δέκα παιδιά (12%), ηλικίας 12-13 ετών, έχουν βιντεοσκοπήσει ή έχουν πάρει μέρος σε πορνό που τράβηξαν μαζί με τους συνομήλικους τους, αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη.
Η αποκάλυψη αυτή έγινε από έρευνα της βρετανικής Εθνικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Βαναυσότητας στα Παιδιά (NSPCC), στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 700 παιδιά. Σύμφωνα με την έρευνα, το 10% των παιδιών αυτών των ηλικιών ανησυχούν πως είναι εθισμένα στο πορνό, ενώ το 20% ανέφεραν ότι έχουν δει εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου που τα έχουν σοκάρει ή τα αναστάτωσαν.
«Οι νέοι άνθρωποι στρέφονται προς το Διαδίκτυο για να μάθουν για το σεξ και τις σχέσεις», τόνισε η Έσθερ Ράντζεν, η ιδρύτρια της Γραμμής Παιδιών ChildLine της NSPCC και προσέθεσε ότι «Ειδικά τα κορίτσια δήλωσαν ότι αισθάνονται πως πρέπει να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται όπως οι πορνοστάρ για να αρέσουν στα συνομήλικά τους αγόρια».

Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συζητήσουν οι γονείς με τους εφήβους για το σεξ, την αγάπη, τον σεβασμό και την συναίνεση, αμέσως μόλις αισθανθούν ότι τα παιδιά τους είναι έτοιμα γι’ αυτού του είδους την συζήτηση, ούτως ώστε να αποκομίσουν μία υγιή αντίληψη για τις διαφορές ανάμεσα στις αληθινές σχέσεις και τον φαντασιακό κόσμο του πορνό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη