google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΔΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΔΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

Το Φιλιατρινό φράγμα και τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιανουπόλεως επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Τον κ. Σαμαρά συνόδευαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Μαντάς, και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κα. Ε. Αλειφέρη. Το παρών έδωσαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τριφυλίας και ο πολιτευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Γενικό Τεχνικό Διευθυντή της αναδόχου εταιρείας κ. Καψάσκη πως το έργο είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται, αν όλα πάνε καλά, να μπορεί να μαζέψει νερό.
 Όπως ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά, πρόκειται για ένα έργο άρδευσης περίπου 30.000 στρεμμάτων για τους κάμπους της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών, ενώ έπεται το αρδευτικό το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι ως τον Ιούλιο του 2015. Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε επίσης και από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλο σχετικά με την αγροτική δυναμική της Τριφυλίας καθώς και για τα πλεονεκτήματα του έργου όταν ολοκληρωθεί, αναφέροντας την μείωση του κοστους παραγωγής. Ο κ. Παρασκευόπουλος έθεσε υπ΄όψιν του κ. Σαμαρά την ανάγκη της χρηματοδότησης των έργων μέχρι και την ολοκλήρωσή τους. Τέλος, έκανε αναφορά και στη μελέτη του αρδευτικού δικτύου, ώστε οι παραγωγοι που ανησυχούν να έχουν την ώθηση που χρειάζονται. Ο Κ. Σαμαράς, μιλώντας για το έργο είπε πως πρόκειται για ένα έργο ζωής για όλη την περιοχή το οποίο θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου και πρόσθεσεπως το παρακολουθούμε από το 2007.
Με πληροφορίες από το filiatranet, gargalianoionline

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη