google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ερχονται απολύσεις χωρίς αποζημίωση για δοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων

Ερχονται απολύσεις χωρίς αποζημίωση για δοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων

Την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ θα δουν σύντομα διοικητές και υποδιοικητές των δημόσιων νοσοκομείων παρά την άρνησή τους να υποβάλουν την παραίτησή τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει σύντομα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής άρει τα σχετικά εμπόδια και ανοίγει τον δρόμο για νέα πρόσωπα στο ΕΣΥ. Συγκεκριμένα προβλέπει αλλαγές στον τρόπο επιλογής των μάνατζερ και… αφαιρεί το δικαίωμα διεκδίκησης αποζημίωσης σε περίπτωση που λήξει νωρίτερα η θητεία τους. Όπως δήλωσε στην «ΗτΣ» ο υπουργός Υγείας, «οι σημερινές διοικήσεις του ΕΣΥ πρέπει να καταλάβουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θέλει να χαράξει πολιτική με διαφορετικά χαρακτηριστικά από την προηγούμενη». Και πρόσθεσε: «Είναι βασική αρχή της δημοκρατίας οι διοικήσεις όλων των φορέων και των νοσοκομείων να θέσουν τις παραιτήσεις τους».
Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι τα πρόσωπα θα πρέπει να αλλάξουν. «Κρίνουμε, αξιολογούμε και σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες αλλαγές. Είναι όμως θέμα αρχής να θέσουν τις παραιτήσεις τους». Ο κ. Κουρουμπλής κατηγορεί και τα πολιτικά κόμματα τα οποία με τη στάση τους στηρίζουν σιωπηρά την άρνηση των διοικητών να παραιτηθούν. Μάλιστα τα καλεί να δηλώσουν ξεκάθαρα τη θέση τους, υπογραμμίζοντας ότι σε μια καθημαγμένη οικονομικά χώρα δεν μπορεί πολιτικά στελέχη της ΝΔ να ζητούν αποζημιώσεις, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά τις παραιτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα από τους περίπου 200 διοικητές και υποδιοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, μόλις 3-4 έχουν υποβάλει την παραίτησή τους. Η πλειονότητα των διοικητών είχε διορισθεί στα τέλη του 2013 και η θητεία τους είναι τριετής. Η σύμβασή τους ανανεώνεται κάθε 12 μήνες μετά την αξιολόγησή τους κι εφόσον φυσικά κριθούν ικανοί να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη