google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΠΙΚΑΙΡΑ: φασολάδα@fassolada.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: φασολάδα@fassolada.gr

Tο εθνικό φαγητο της Ελλάδας είναι η φασολάδα. (όπως οι Iταλοί έχουν τα μακαρόνια). Και είναι απορίας άξιον που δεν υπάρχει -και πριν την κρίση- σε κάθε πόλη, γειτονιά, και χωριό ενα μαγαζί που να έχει φτηνή φασολάδα, και γενικότερα φτηνό υγιεινό παραδοσιακό φαγητο, (φακές, ρεβύθια, χυλοπίτες, τραχανά, ρύζι, σούπες, κλπ.) Το θέμα -όμως- με τη φασολάδα, εκτός από παράδοση, είναι και τρομερή μπίζνα. Είναι πρωτοποριακή καινοτόμος ιδέα. Είναι το ελληνικό 'fast food', η απάντηση της Ελλάδας στο πλαστικό 'αμερικάνικο' φαγητο. Είναι αξιοπερίεργο που η φασολάδα θεωρειται απο τον πολύ λαο ως φτωχικό φαγητο, ενω οι πλούσιοι το έκαναν ηδη μόδα, το λένε gourmet. Οι φτωχοί έχουν κόμπλεξ να τρώνε φασολάδα, σκέφτονται μονο να γίνουν πλούσιοι, και οι πλούσιοι που έχουν βαρεθεί τα κρέατα, το έριξαν στην υγιεινή διατροφή, στη φασολάδα, στα ραδίκια, τους βολβούς... Κι όμως τα φασόλια έχουν την αξία τους, ανεξάρτητα απο πλούσιους-φτωχούς. Είναι πλήρης τροφή, πεντανόστιμη και θρεπτική. Τα φασόλια είναι φτηνά και ευκολομαγείρευτα.
Γι αυτό και θεωρούνται το εθνικό μας φαγητο, όχι τυχαία... Αλλά ας εξηγήσουμε την μπίζνα, που μπορεί να δώσει χιλιαδες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Αρκεί να υπάρχει ανοιχτό μυαλό, καθαριότητα, ποιότητα, ώστε να ξεπεράσουμε το κόμπλεξ της φασολάδας. Να το περάσουμε κάπως σαν 'μόδα'. Νοικιάζεις ενα μαγαζί, βάζεις ενα μεγαλο καζάνι με σιδεροστιά και φωτιά απο ξύλα (ή κουζίνα με χύτρες) και βραζεις φασολάδα, κάθε μέρα και διαφορετική: λευκή, κοκκινιστη, λεμονάτη, ξυδάτη, καυτερή με πιπεριά, ζεστή-κρύα, πηχτή- νερουλη, υπαρχουν διάφορα ειδη φασόλια, Πρεσπών, γίγαντες, κλπ. κλπ.) Το κοστος για κάθε μερίδα είναι κάτω απο μισο ευρώ. Η κάθε μερίδα πωλείται 1 ευρώ, η 2 ευρώ, με δυο κομματια 'αντίδωρο' και ενα μικρο ποτηράκι κρασί. Τις Κυριακές και μια σαρδελίτσα. Εκατοντάδες πελάτες κάθε μέρα, σίγουρα κερδοφόρα επιχείρηση. Ικανή να κλείσει σε λίγους μηνες όλα τα φαστ φούντ. Θα γίνει 'φασολάδικο' ακόμα και στο Κολωνάκι. Μια γενίκευση της ιδέας είναι τα παραδοσιακά χορτοφαγικά ελληνικά φαγητά, σαν τα φαγητά του Αγίου όρους. Μια αλλη παραλλαγή είναι μαγαζί μονο με ψαρόσουπα. Το φτηνό αγνό παραδοσιακό φαγητο βοηθάει στο ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης , και μας αδυνατίζει κι όλας. Ενω τα περισσότερα κρέατα που μας παχαίνουν είναι εισαγόμενα και βλαβερά. Η ιδέα αυτή, με τη φασολάδα.gr, μοιάζει με αστείο, αλλά είναι πολύ σοβαρή και ρεαλιστική... Ζητείται πρωτοπόρος επιχειρηματίας για να ανοίξει το δρόμο... Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη