google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 “40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΕΡΑΝΙΩΤΗ”

“40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΕΡΑΝΙΩΤΗ”

Η άλλη πλευρά του πρώην Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, αυτή του λογοτέχνη, παρουσιάζεται σε μια εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στα Φιλιατρά, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 8:15 το βράδυ.
Μέσα από την παρουσίαση δύο βιβλίων του, των «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ» - Ποίηση και «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ» - Δοκίμια θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστούν τα «40 χρόνια της πνευματικής δημιουργίας του Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη»
Ο Κώστας Κόλλιας γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες (Πτυχίο Παντείου) και Νομικά και σταδιοδρόμησε επαγγελματικά στη Γραμματεία των Δικαστηρίων.
Η λογοτεχνική του παρουσία (με το ψευδώνυμο Κώστας Ερανιώτης) ξεκινάει το 1975 με την έκδοση της πρώτης ποιητικής του συλλογής. Έχουν δημοσιευτεί έργα του στη φιλολογική «Βραδυνή» και σε πολλά περιοδικά, ενώ για χρόνια διηύθυνε το περιοδικό «Φιλιατρά» και εξέδιδε τη «Δικαίωση» - «Επιθεώρηση Πνευματικής Επικοινωνίας Δικαστικών». Τα γραπτά του περιλαμβάνουν: Διηγήματα, δοκίμια, χρονογραφήματα, ιστορικές και λαογραφικές μελέτες, κριτική βιβλίων, μονογραφίες για πνευματικούς δημιουργούς και βέβαια πλειάδα ποιημάτων. Είναι μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών» και του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Καρπός της πολύχρονης συνδικαλιστικής του εμπειρίας αποτέλεσε το βιβλίο του «Συνδικαλιστικές προσεγγίσεις» με πρόλογο του καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου. Καρπός επίσης της συνάντησης του συνδικαλιστή με το λογοτέχνη είναι η μελέτη «Η συνεισφορά των Δημοσίων Υπαλλήλων στον Πολιτισμό και τα Γράμματα». Πολιτικές παρεμβάσεις του έχουν συμπεριληφθεί στο βιβλίο του: «Για μια νέα κοινωνία στη νέα εποχή».
Τα βιβλία του Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη θα παρουσιάσει ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και ποιητής Αντώνης Μακρυδημήτρης.
Την «λογοτεχνική διαδρομή του Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη» θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, Κώστας Ζωτόπουλος.
Παρεμβάσεις για το λογοτεχνικό έργο του Κώστα Κόλλια  - Ερανιώτη, τονίζοντας τα σημεία που αφορούν αναφορές του λογοτέχνη στην περιοχή της Τριφυλίας και των Φιλιατρών θα κάνει ο εκπαιδευτικός και λογοτέχνης  Χρήστος Πλακονούρης.
Την εκδήλωση  θα προλογίσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων  Παντελάκη Παρασκευή ενώ το συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος  Θανάσης Παντές.
Ανάμεσα στις ομλίες θα ακούγονται μελωδίες στο πιάνο από τον καθηγητή πιάνου Νίκο Παπαδήμο.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα βιβλία του Κώστα Κόλλια - Ερανιώτη θα προσφερθούν δωρεάν στο κοινό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη