google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δεν υπήρχαν λεφτά για τις συντάξεις την Τρίτη το πρωί - Δεν έφταιγε ο «ΔΙΑΣ»

Δεν υπήρχαν λεφτά για τις συντάξεις την Τρίτη το πρωί - Δεν έφταιγε ο «ΔΙΑΣ»

Σε σημαντική έλλειψη ρευστότητας και όχι σε τεχνικό πρόβλημα, οφείλεται η καθυστέρηση στην πληρωμή των συντάξεων, αποκαλύπτουν την Πέμπτη οι Financial Times. Επικαλούμενοιοι Έλληνες αξιωματούχους που διαψεύδουν την επίσημη γραμμή περί προβλημάτων στο σύστημα ΔΙΑΣ, οι FT κάνουν λόγο για τρύπα εκατομμυρίων ευρώ μέχρι την Τρίτη το πρωί. Στο δημοσίευμα τονίζονται οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κοινωνικής ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ που έγινε αιτία για την καθυστέρηση των συντάξεων και στην συνέχεια επιλύθηκε.
Ωστόσο, το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχο με γνώση του θέματος που διαψεύδει ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και υποστηρίζει ότι οι πληρωμές καθυστέρησαν γιατί «την Τρίτη το πρωί, εξακολουθούσαν να λείπουν εκατομμύρια ευρώ». Άλλος αξιωματούχος δήωλσε ότι εισροές ύψους 500 εκατ. ευρώ την Τετάρτη, διευκόλυναν την κατάσταση και 300 εκατ. ευρώ αναμενόταν να πληρωθούν την Πέμπτη. «Μάλλον θα τα καταφέρουμε αυτό τον μήνα» λέει ο αξιωματούχος τον οποίο επικαλούνται οι FT. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, εφόσον δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη