google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΓΙΑΤΙ αρρωσταίνουν οι ελιές? Τι θέλουν να μας δείξουν?

ΓΙΑΤΙ αρρωσταίνουν οι ελιές? Τι θέλουν να μας δείξουν?

 Στην Μεγάλη Ελλάδα, Νότια Ιταλία, Απουλία και Καλαβρία, έκοψαν 2 περίπου  εκατομμύρια άρρωστα ελαιόδεντρα!,  που είχαν  προσβληθεί  απο το μικρόβιο- βακτήριο: xylella fastidiosa.
    Το βακτήριο αυτό , προκαλει απόφραξη των αγγείων του ξύλου, κάτι σαν την αρτηριοσκλήρωση των ανθρώπων, κάτι σαν έμφραγμα , και για να μη μεταδοθεί η ασθένεια και στα άλλα δέντρα , τα έκοψαν και τα έκαψαν...  (Ας θυμηθούμε πως εδώ και πολλά χρόνια, και οι δικές μας ελιές έβγαζαν μικρά μαύρα εξογκώματα, σαν καρκινώματα..).
  Αν η νέα αυτή ασθένεια  μεταδοθεί και σε αλλες χώρες, αν ερθει και στην Ελλάδα  καταστραφήκαμε!..
  Το βακτήριο  αυτό υπάρχει και σε άλλα δέντρα φυτωρίων, άραγε είναι αποτέλεσμα της επέμβασης του ανθρώπου  στα φυτά. Δεν το γέννησε η φύση, αλλά το έφτιαξαν οι ερευνητές γεωπόνοι. Οι μεγάλες 'γεωπονικές'  εταιρείες  , παραλλάζουν τους σπόρους,  τα  φυτά, τα δέντρα, ώστε να μην μπορούν να κάνουν καρπούς οι σπόροι που θα  βγάλουν !, κλπ, για να έχουν αυτοί  τον έλεγχο της παραγωγής. Δεν τα λένε: 'μεταλλαγμένα', αλλά 'γενετικώς τροποποιημένα'. Χρυσώνουν το χάπι... Και όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης!  (η  Ευρώπη εκτός απ αυτά, διατάζει να κόβουν τις αρχαίες ποικιλίες αμπελιών, απαγορεύει τα ζώα ελευθέρας βοσκής, απαγορεύει τα κοτέτσια, επιδοτεί μόνο τα σταυλισμένα ζώα, κλπ. κλπ. Στην πιο προχωρημένη Αμερικη, απαγορεύεται ακόμα και να έχεις στην αυλή σου λαχανόκηπο!)
   Απο όλα τα μεταλλαγμένα φυτά, και από  τα χημικά  ρεντίσματα,  προκύπτουν ασθένειες που μεταδίδονται και στα άλλα φυτά, πουλιά, ζώα, μέλισσες, κλπ. Τα τελευταία  χρόνια στην Ελλάδα  αρρώστησαν τα πλατάνια, εξαφανίστηκαν τα αηδόνια, μειώθηκαν οι μέλισσες, κλπ.
  Αλλά γιατί το ιερό αυτό δέντρο , η ελιά, γιατί αρρώστησε τώρα, ενώ  δεν είχε αρρωστήσει χιλιάδες και μυριάδες χρόνια?
  Και γιατί η ελιά σε τόσο μαζική έκταση , και όχι άλλα  δέντρα?
   Αυτή φταίει ή  εμείς?
   Αυτή όχι, εμείς ναι!!!.
  Και γιατί φταίμε? Τι λάθος κάναμε?
  Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια φιλοσοφική εξήγηση, έστω κι αν δεν είμαστε γεωπόνοι...

  Η ελιά είναι το ιερότερο αλλά και το πιο ευαίσθητο δέντρο.
  Αλλά εμείς της φερόμαστε  άγρια...
   ραντίζουμε   με  φυτοφάρμακα αντί να βάζουμε δακοπαγίδες, βάζουμε   χημικά λίπασματα, ρεντίζουμε το δέντρο, το φύλλωμα, ακόμα  και τα χορτάρια  στο έδαφος!.   Τις παραποτίσουμε, ενω απο τη φύση τους θέλουν λιγοστό νερό. Τις πετσοκόβουμε με αλυσοπρίονα . Τις χτυπάμε άγρια στο ράβδισμα  , και μετά  αυτές κάνουνε  καρκινώματα.

   Η ελιά  μας τα δίνει όλα και μεις την ενοχλούμε, δεν την αφήνουμε στη ησυχία της.  Αυτή μας δίνει τα πάντα: ελιές , λάδι, φύλλα για τα ζώα, κλαριά για κάψιμο. Και μεις την βιάζουμε καθημερινά για να μας δώσει ακόμα περισσότερα .
    Συμπεριφερόμαστε  σαν άγριοι άντρες σε μια πολύ δεκτική και ανεκτική γυναίκα . Κάνουμε αυτό το έγκλημα και μετά  είναι φυσικό  που τιμωρούμαστε απ την δίκαιη εκδίκησή της...

  Ο,τι και να κάνουνε  οι γεωπόνοι για να αντιμετωπίσουν την νέα αυτή ασθένεια, αν δεν σταματήσουμε την επέμβαση στη φύση, αν δεν σταματήσουμε τα χημικά  φυτοφάρμακα, η ασθένεια θα εξαπλωθεί και θα μεταδοθεί και στον άνθρωπο.

   Αλλά δεν είναι κρίμα να υποφέρουν οι ελιές, τα άλλα δέντρα, τα ζώα, η φύση γενικά, από  τα μεγάλα  συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών?.
  Δεν είναι κρίμα να υποφέρουν οι πολλοί καλοί άνθρωποι, από  τους λίγους κακούς , και  από τους μοντέρνους 'γεωπόνους'?

   Το ευαγγέλιο λέει 4 σοφές λέξεις   που τις ξέρουν λίγοι, και κανείς γεωπόνος.  "αυτόματη  η γη καρποφορεί" . Δεν χρειάζεται καν μετάφραση, όλοι ξέρουμε πως η γη καρποφορεί αυτόματα.(είναι στο κατά Μάρκον ευαγγέλιο, η παραβολή του σπόρου που αυξάνει μόνος του: 4 κεφάλαιο, στίχος: 28)
   Το νόημα είναι πως δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στη φύση. Όσο γίνεται λιγότερο .... Και μάλιστα, τα φυτά είναι ανώτερα κι απο τα ζώα.   Δεν θέλουν τίποτα, και δίνουν από  μόνα τους  δωρεάν τους καρπούς τους... Παίρνουν το διοξείδιο και δίνουν οξυγόνο!

   Πίσω απ την ελιά κρύβεται η ΑΘΗΝΑ, είναι το αγαπημένο δέντρο της. Άμα  αγριέψει  η θεά  Αθηνά χαθήκαμε!. Δεν μας σώζει ούτε   ο Δίας!!!
  Αντωνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη