google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΧΙ πλαστικά τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες!

ΟΧΙ πλαστικά τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες!

   Οι Δήμοι Καλαμάτας, Τριφυλίας και Πύλου ετοιμάζονται να μισθώσουν τις παραλίες για να βάλουν πλαστικά τραπεζοκαθίσματα οι μαγαζάτορες  (καφετέρειες και καντίνες) εν όψει καλοκαιριού.
  Όμως η επίσημη εντολή της Πολιτείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι ΟΧΙ!  Πρέπει να αφήσουν τις παραλίες ελεύθερες για τους λουόμενους.
    Ποιός απ τους δυό έχει δίκιο?
    Αν ρωτούσαμε τους Ελληνες, μαγαζάτορες, πελάτες, και -γενικά-  λουόμενους, θα μας έλεγαν σε ποσοστό 90% πως θέλουν πλαστικές καρέκλες στην παραλία. Θέλουν να πίνουν το 'φρέντο' καφεδάκι τους και το ουζάκι, σε πλαστικά ποτήρια, και να καπνίζουν τσιγάρα και να πετάνε κάτω στάχτη και γόπες. Θέλουν να έχουν έντονη  μουσική με μεγάφωνα, θέλουν μπάρα με ψυγεία επί της άμμου με υπόγειο καλώδιο!, και σέρβις από την σερβιτόρα 2 μέτρα από το κύμα!... Θέλουν, επίσης, beach βόλευ με ηχεία, διαφημίσεις, βιντεοσκοπήσεις, και εξέδρες επί της άμμου. Θέλουν , -ακόμα- να πηγαίνουν με τα οχήματά τους -μηχανές εντούρο και τζιπ- στις παραλίες, πάνω στην άμμο!
  Και είναι λογικό να τα υπάρχουν όλα αυτά, ώστε να παίρνουν καλύτερα το οφθαλμόλουτρό τους, άντρες και γυναίκες.
  Όλα καλά, αλλά θε έπρεπε να γινόταν με άλλον τρόπο.
  Δεν είναι σωστό να υπάρχουν όλα αυτά στις παραλίες. Ας υπάρχουν λίγες πάνινες ομπρέλλες από τα μαγαζιά, και να μπορεί κάθε λουόμενος να παίρνει τον καφέ του από το κατάστημα σε γυάλινο ποτήρι, όχι σε πλαστικό, να καθήσει στην πετσετούλα του ή στην άμμο, και να απολαύσει το μπάνιο του.  Ακόμα και η φημισμένη ξενοδοχειακή μονάδα: costa navarino έπεσε στο λάθος να να βάλει μόνιμη ξύλινη κατασκευή πάνω στην άμμο, και καθίσματα, 5-10 μέτρα απ το κύμα.  Η εξέδρα που έχει είναι παράνομη! Και δίνει το κακό παράδειγμα και στους φτωχούς μαγαζάτορες να κάνουν το ίδιο...
  Οι δήμοι, προσπαθώντας να παρακάμψουν τον νόμο, βρήκαν τη 'λύση' να βάλουν λυόμενες ξύλινες εξέδρες πάνω στην άμμο, και πάνω εκεί να βάλουν τραπεζοκάρεκλα. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο, κι όμως δεν το καταλαβαίνουμε...
   Εχει δίκιο το Υπουργείο που απαγορεύει την επέμβαση στην αμμουδιά. Και άδικο όλοι εμείς. 
  
  Ένα άλλο λάθος που πρόκειται να γίνει, είναι πως θα πάει ειδικό μηχανοκίνητο μεγάλο μηχάνημα να 'οργώσει' τις αμμουδιές, και να  μαζέψει : καλάμια, ξύλα, φύκια, πέτρες, πλαστικά,κλπ, αφήνοντας μόνο την λεία άμμο! Λάθος! 
   Τα καλάμια δεν είναι σκουπίδια, είναι οικοδομικό υλικό ή ας τα κάψουν. Τα ξύλα ας τα μαζέψουν για καύσιμη ύλη, για τον χειμώνα . Τα φύκια ας τα μαζέψουν για λίπασμα σε κήπους και χωράφια. Τις πέτρες ας τις αφήσουν εκεί που είναι.
   Όλα αυτά δεν είναι σκουπίδια. Σκουπίδια είναι τα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα, τα πλαστικά ποτήρια, και τα οχήματα στις παραλίες!  ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ !, ΟΧΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!.
 Δεν χρειάζεται να το πει ο νομοθέτης. Ας το καταλάβουμε από μόνοι μας.
     Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη