google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 24ωρο Ρολόϊ ΤΟΙΧΟΥ δείχνει συνεχώς τον ήλιο!!! αυτή κι αν είναι κ α ι ν ο τ ο μ ί α !…

24ωρο Ρολόϊ ΤΟΙΧΟΥ δείχνει συνεχώς τον ήλιο!!! αυτή κι αν είναι κ α ι ν ο τ ο μ ί α !…

 Τα σημερινά ρολόγια –χεριού και τοίχου- είναι όλα λάθος!  
   Είναι 12ωρα, και ο ωροδείκτης γυρίζει 2 φορές κάθε μερόνυκτο. Ένα άλλο λάθος είναι πως ο λεπτοδείκτης είναι μεγαλύτερος απ τον ωροδείκτη.  Αλλά αντί να χάσουμε χρόνο  εξηγώντας γιατί γίνονται αυτά τα λάθη, θα πάμε παραπέρα σε ένα πολύ καλύτερο 24ωρο ρολόι!!


   Το 24ωρο ωρολόγιον έχει και τις 24 ώρες μιας ημέρας πάνω στην πλάκα!!!. Υπάρχει ο μεγάλος δείκτης που δείχνει την ώρα, και ένας πιο μικρός που δείχνει τα λεπτά. Και ο δευτερολεπτοδείκτης, για να κινείται κάτι, να φαίνεται πως λειτουργεί…
  Υπάρχουν ήδη στο εμπόριο αυτά τα ρολόγια, αν και είναι άγνωστα στον πολύ κόσμο. Ο μηχανισμός quartz ενός ρολογιού κοστίζει μόνο 1 ή 2 ευρώ, είναι πάμφθηνος. Απλώς στα 24ωρα ρολόγια  ο ωροδείκτης γυρίζει –προφανώς- στην μισή ταχύτητα απ ό,τι γυρίζει στα 12ωρα.  Μπορεί ο καθένας να βρεί στο διαδίκτυο: 24ωρο ρολόι τοίχου, και να παραγγείλει ένα. Οι τιμές τους είναι χαμηλές, περίπου 30 ευρώ.


 Όμως κι αυτά είναι λάθος γιατί το 24, το ‘0’, το έχουν κάτω, ενώ το 12 το έχουν επάνω (όπως και τα 12ωρα)
  Εμείς θα του κάνουμε μια μικρή αλλαγή και θα φτάσουμε σε ένα θεαματικό αποτέλεσμα με απίστευτες επιπτώσεις για τον άνθρωπο.


 Τοποθετούμε το 24 ρολόι τοίχου σε μια πλευρά του δωματίου προς τον Νότο. Δηλαδή αριστερά μας να είναι η ανατολή, δεξιά η δύση.
 Και πετυχαίνουμε με αυτό -κρατηθείτε-  να μας δείχνει συνεχώς το ρολόι τον ήλιο.  Ο ωροδείκτης δείχνει συνεχώς τον ήλιο, στην ίδια ευθεία! Αρκεί να βάλουμε στην επάνω πλευρά του κύκλου το 12 (μεσημέρι), δεξιά το 6 (δύση), κάτω το 12 ή 24 (μεσάνυχτα), αριστερά το 6 (ανατολή).


  Όλοι ξέρουμε πως η τροχιά του ηλίου μετακινείται στον ορίζοντα ανάλογα αν είναι χειμώνας η καλοκαίρι. Δηλαδή το καλοκαίρι, 23 Ιούνιου είναι σχεδόν κάθετος, ενώ πηγαίνοντας προς τις 25 Δεκεμβρίου πλαγιάζει, μικραίνει η μέρα.
  Αυτό μπορούμε να κάνουμε και μεις στο ρολόι αυτό, σε μια επιτραπέζια εκδοχή του, σαν τον κυκλικό ρυθμιζόμενο καθρέφτη. Θα το γύρουμε λίγο, για να δείχνει ακριβώς-ακριβώς τον ήλιο, λες και είναι σαν μαγεμένο, σαν μαγνητισμένο.
 Μπορούμε  να βάψουμε σκούρο το κάτω ημικύκλιο του ρολογιού καθώς δείχνει τη νύχτα, να χρωματίσουμε ροζ την ανατολή και τη δύση, και φωτισμένη την άνω πλευρά, την ημέρα.  Υπάρχουν και άλλες πολλές παραλλαγές.  Πειραματίσου.


 Σε λίγους μήνες όλα τα ρολόγια του κόσμου θα είναι έτσι . 7 Δισεκατομμύρια ρολόγια!, όσοι οι άνθρωποι, όσα τα σπίτια και άλλα οικήματα σ όλη τη γη.


 Και γιατί είναι πιο σωστό αυτό το ρολόι?
 Γιατί το 24-ωρο ρολόι τοίχου, δείχνει συνεχώς τον ήλιο. Τόσο απλά.  Πολλά απλά πράγματα δεν τα χωράει ο νούς μας , διότι εμείς οι ίδιοι τα έχουμε μπερδέψει τα πράγματα. Μένει –λοιπόν- να τα απλοποιήσουμε, να πούμε με απλά λόγια τα αυτονόητα, για να καταλήξουμε και στο 24ωρο ωρολόγιο τοίχου.

--τι χρησιμότητα έχει αυτή η εφεύρεση?
1.  Είναι πρωτότυπο, και πολύ πιο ευανάγνωστο. Με μια ματιά βλέπεις την ώρα.
2.  Σε ‘ενώνει’ με τον ήλιο, με τη γη, με το σύμπαν. Σου θυμίζει που είναι τώρα ο ήλιος.
3.  Σε ενώνει με όλους τους ανθρώπους της γης!  Διότι και άλλοι μπορούν να έχουν τέτοια ρολόγια στο σπίτι τους, και εκείνων τα ρολόγια δείχνουν όλα τον ίδιο ήλιο.  Αν έχουμε 12 το μεσημέρι, το ρολόι μας δείχνει τον ήλιο που είναι ‘επάνω’, αλλά και τα ρολόγια της Αυστραλίας που είναι ‘από κάτω μας’, στην άλλη άκρη της γης, κι αυτά δείχνουν τον ίδιο ήλιο…..
4. Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, το ρολόι αυτό αυξάνει τη φαντασία, την εξυπνάδα, σε βοηθά να βρίσκεις απλές λύσεις γενικότερα, και τέλος σου φτιάχνει και τη διάθεση…


---------------------------------------------------------------
--Παρομοίως με τα 24ωρο ρολόγια τοίχου, θα έρθουν και τα 24 ρολόγια χειρός, που κι αυτά είναι καλύτερα από τα 12-ωρα, και θα τα αντικαταστήσουν τα επόμενα χρόνια.
  Υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές παραλλαγές στα 24ωρα ρολόγια, τοίχου ή χειρός. Αφήνουμε τον αναγνώστη να πειραματιστεί κι αυτός, και να προχωρήσει παραπέρα την ‘πατέντα’. Και να περάσει στο επόμενο στάδιο: να αγοράσει τέτοια ρολόγια, -ιδίως τοίχου-, να διακοσμήσει σπίτια και καφετέριες και πλατείες.  Είναι -πράγματι- μια πολύ καλή ‘μπίζνα’ τώρα που η ανακάλυψη αυτή είναι στην αρχή της. Όσοι αντιληφθούν γρήγορα την αξία της ιδέας, θα βγάλουν  πολλά χρήματα, μετα-πουλώντας, μετατρέποντας και διακοσμώντας τα ρολόγια αυτά…
   Να και μια ιδέα για να εξάψουμε την φαντασία του αναγνώστη. Σε ένα 24ωρο ρολόι τοίχου, αντί για τις 24 ώρες γράφεις κυκλικά τα 24 γράμματα του ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ. Το πρώτο Ν είναι συγχρόνως και το τελευταίο, και το βάζεις στο επάνω 12, στο μεσημέρι.

  Τα παλαιά ρολόγια παρήλθαν όπως και η παλαιά εποχή. Θα μπούνε στο μουσείο. Έρχονται τα ρολόγια της νέας εποχής. Μας θυμίζουν συνεχώς πόσο ίδιοι είμαστε, καθώς  όλοι παίρνουμε ζωή  απ τον ίδιο ήλιο…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη