google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΘΕΜΑ¨τα ΖΩΔΙΑ είναι Α Π Α Τ Η !!!

ΘΕΜΑ¨τα ΖΩΔΙΑ είναι Α Π Α Τ Η !!!

 
  Η Αστρονομία ,που είναι αρχαία ελληνική  επιστήμη , δεν  έχει σχεδόν  καμμία σχέση με την Αστρολογία κι ας έχουν παρόμοιο –ακουστικά- όνομα.  Η μία εξετάζει τους νόμους που κινούνται τα ουράνια σώματα, τα άστρα, και η άλλη απλώς λέει ‘λόγια και λόγια’ για τη σχέση που υποτίθεται πως έχουν τα άστρα  με τον χαρακτήρα του ανθρώπου και με το μέλλον!


  Η Αστρολογία έχει κι αυτή τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, είχαν και τότε τα 12 ζώδια, (όπως και 12 θεούς, 12 μήνες, 12 ώρες, κλπ)
   Η λέξη ‘ΖΩΔΙΑ’ σημαίνει ομάδες αστερισμών που μοιάζουν με ζώα: π.χ. κριός, κάβουρας-(καρκίνος), ιχθύς, κλπ.  Τα σημερινά ζώδια είναι ελαφρώς παραλλαγμένα από τα αρχαία.
   Στην αρχαία Ελλάδα δεν ασχολούνταν σοβαρά με την αστρολογία, ενώ σήμερα δυστυχώς το 20% του πληθυσμού πιστεύει σε πράγματα που δεν στέκουν. Οι αστρολόγοι στην αρχαιότητα θεωρούνταν κάπως σαν μάγοι, σαν τσαρλατάνοι  καραγκιόζηδες.
 Κανονικά θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί ό,τιδήποτε είναι ναρκωτικό, δηλαδή αποχαυνώνει τον σύγχρονο άνθρωπο αντί να τον ξυπνάει. Ένα από αυτά είναι και η αστρολογία, όπως και η πολλή θρησκεία, κλπ, κλπ.  Αλλά επειδή ζούμε σε καθεστώς πολλής ελευθερίας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξυπνήσουμε τον κόσμο να μην χάνει το χρόνο του με τα ζώδια.


 Δηλαδή:  


  1. Οι αστερισμοί αυτοί που είναι στον ουρανό είναι μόνο ‘εικονικοί’,  δεν είναι σταθεροί, αλλάζουν με τα χρόνια. Δηλαδή ο ουρανός δεν είναι σαν ένας θόλος, σαν ένα κυκλικό-σφαιρικό νταβάνι, και τα αστέρια είναι  εκεί,   αλλά το ένα αστέρι είναι 5 έτη φωτός μακριά από μας, και το διπλανό του μπορεί να είναι και φωτεινότερο, αλλά είναι σε 15 έτη φωτός, ‘στου διαόλου τη μάνα’ που λέει ο λαός.  Δηλαδή οι αστερισμοί αυτοί δεν υπάρχουν καν!  Δεν υπάρχουν οι 12 αστερισμοί, είναι απλώς σκόρπια αστέρια στον ουρανό. Ούτε η Μεγάλη Άρκτος υπάρχει, απλώς ο πολικός αστέρας μας δείχνει περίπου το Βορρά.


  1.  Ο ένας αστερισμός δεν χωρίζεται ακριβώς με τον διπλανό, ούτε χωρίζεται  ‘ακριβώς’ ο ουράνιος θόλος  σε 12 χωρίσματα. Οι αρχαίοι ‘για πλάκα’ ονόμασαν τα ζώδια , κακώς τα πήραμε εμείς στα σοβαρά.


  1.   Η θεωρία πως  αν γεννήθηκες κατά τις μέρες ενός ζωδίου  θα είναι ανάλογος ο χαρακτήρας σου, είναι κι αυτό μύθος, όπως και το ότι ταιριάζεις  ερωτικά με το ανάλογο άτομο που έχει το ανάλογο ζώδιο. Απόδειξη για την κομπίνα αυτή είναι πως εφεύραν και τον ωροσκόπο για να δώσουν ελπίδα: δεν ταιριάζεις στο ζώδιο, ας κοιτάξουμε και τον ωροσκόπο.  Δηλαδή ένας που γεννήθηκε στο τέλος ενός ζωδίου, ας πούμε στις 22 του μήνα, κανονικά θα έπρεπε να έμοιαζε με τον άλλο που γεννήθηκε στην αρχή του επομένου ζωδίου, στις 26 του μηνός, αφού έχουν  απόσταση μόνο λίγες μέρες. Θα έπρεπε επίσης άνθρωποι που γεννήθηκαν την ίδια μέρα να είχαν την ίδια συμπεριφορά και τύχη, πράγμα που δεν ισχύει.


  1.   Το ότι το μέλλον σου καθορίζεται από το ζώδιο σου, και από τις προβλέψεις που σου γράφει η εφημερίδα , ή το περιοδικό ή ο προσωπικός σου αστρολόγος, αυτό είναι ακόμα πιο τρελό, είναι κανονική απάτη. Είναι ποινικό αδίκημα όποιος παραμυθιάζει τέτοια πράγματα  τους άλλους.  
  Το μέλλον μας το καθορίζουμε σε μεγάλο βαθμό εμείς. Υπάρχει και το τυχαίο, ίσως να υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό πεπρωμένου, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με ζώδια. Το μέλλον μας καθορίζεται επίσης από   τα γονίδια, το λεγόμενο d.n.a. , από την παιδική ηλικία, από τις έως τώρα εμπειρίες, και πάντα μένει το μεγαλύτερο μέρος που το καθορίζουμε εμείς με τη βούληση, τη σκέψη, την πράξη. Μέχρι ποσοστό 98%!!! . Όλα τα άλλα μαζί μας επηρεάζουν μόνο λίγο, μόνο 2-3,  το πολύ 10 %.

  Η μόνη χρησιμότητα που έχουνε τα ζώδια είναι πως μας θυμίζουν το αρχαίο φυσικό σωστό ημερολόγιο των αρχαίων, αυτό που αρχίζει στις 23 του μηνός, δηλ. στις ισημερίες και στα ηλιοστάσια. Ενώ το άλλο το χριστιανικό ημερολόγιο που έχουμε, οφείλεται στο λάθος των 7-8 ημερών λόγω που έβαλαν την υποτιθέμενη περιτομή του Χριστού  8 μέρες μετά τη γέννησή του, δηλ. την Ι Ιανουαρίου. Πρέπει κάποτε το λάθος αυτό των 7 ημερών να τελειώσει και να έχουμε ημερολογιακούς μήνες σαν τα ζώδια. ( βλ. άρθρο: ‘έρχεται το νέο ημερολόγιο’)
 Μια άλλη χρησιμότητα που έχουν, είναι πως βοηθάνε στην αρχή του φλέρτ, δηλαδή αν ρωτήσεις τον άλλο τι ζώδιο είναι, αυτός θα καταλάβει πως τον γουστάρεις. Αλλά ας βρούμε πιο απλούς και ρεαλιστικούς τρόπους γι αυτή τη δουλειά. Δεν είμαστε παιδιά.
  Μην ασχολείσαι με ζώδια, ξύπνα!. Μπορείς αντί γι αυτά να παρατηρείς τους εκατοντάδες διαφορετικούς χαρακτήρες των ανθρώπων, που κι αυτοί αλλάζουν -κάπως- με το χρόνο.  Υπάρχει ο ειλικρινής, ο μυθομανής, ο φοβιτσιάρης, ο ματαιόδοξος, το ψώνιο, ο σπάγκος, ο ρουφιανάκος, ο εργασιομανής, κλπ κλπ.  
 Αντί για τα ζώδια, ας διαβάσουμε το  βιβλίο του αρχαίου Συγγραφέα Θεόφραστου: «χαρακτήρες».


 --Θα μπορούσε –ωστόσο-  να γίνει μια έρευνα, με διάφορες ερωτήσεις , ώστε να κατηγοριοποιούνται οι άνθρωποι σε διάφορες κατηγορίες, και σε πολλούς συνδυασμούς,  και να βλέπουμε έτσι τις πιθανότητες να ταιριάζουν ή όχι, ανεξάρτητα από ζώδια.  Αλλά ούτε κι αυτό χρειάζεται,  στην πράξη κυρίως φαίνεται το πόσο ταιριάζουν οι άνθρωποι.
  Κάθε άνθρωπος είναι και διαφορετικός χαρακτήρας, και  διαφορετικό ‘ζώδιο’. Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια ζώδια…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη