google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΗ: περιορίστε το κάπνισμα με ηλιακό αναπτήρα!

ΑΠΟΨΗ: περιορίστε το κάπνισμα με ηλιακό αναπτήρα!

Υπάρχει ένας αμφίκυρτος γυάλινος φακός που τον χρησιμοποιούμε για να μεγεθύνουμε τα μικρά γράμματα, για να βλέπουν καλύτερα οι ηλικιωμένοι. Αλλά έχει και μια άλλη χρησιμότητα. Τον βάζεις στον ήλιο, και το καμπυλωτο γυαλί έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει τις ακτίνες του ηλίου σε ένα σημείο, 15-20-25 πόντους μακρύτερα. Αν βάλεις εκεί ένα τσιγάρο ανάβει σε 2-3 δευτερόλεπτα!, όσο κάνει και να ανάψεις ένα τσιγάρο με τον κοινό αναπτήρα που έχει μέσα αέριο.
  Αυτοί είναι οι νέοι οικολογικοί αναπτήρες. Δεν χαλάνε ποτέ, δεν ξοδεύουν λεφτά, ούτε σεντ, ο ήλιος είναι δωρεάν.(το κόστος αγοράς μόνο 1 ευρώ οι τρείς, τα πωλούν στα κινέζικα. Μπορείς να τους βγάλεις το χερούλι, και να έχεις έναν στην τσάντα σου μαζί με τον καπνό σου ή τα τσιγάρα σου ).

 Τα ωφέλη πολλά
---Περιορίζεις το κάπνισμα, διότι την νύχτα --ως γνωστόν- δεν υπάρχει ήλιος.  Δεν καπνίζεις ,επίσης, ούτε τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα. Είναι ιδανικοί για την Ελλάδα που έχουμε μεγάλη ηλιοφάνεια. 
---Δεν χαλάς χρήματα σε αναπτήρες. Έχει υπολογιστεί πως σε όλη τη ζωή μας χαλάμε μερικές χιλιάδες ευρώ μόνο σε αναπτήρες!
---Γλυτώνεις από το γνωστό πρόβλημα: 'έχασα τον αναπτήρα' . Και από τους κλέφτες αναπτήρων που είναι πάρα πολλοί, ενώ δεν θα τολμήσουν να σου κλέψουν τον φακό. 
---Μειώνεις κάτω από το μισό στα έξοδα που κάνεις για τσιγάρα, αφού καπνίζεις πολύ λιγότερο. Είναι ο καλύτεροςτρόπος για να περιορίσεις το κάπνισμα, αποκτάς καλύτερη υγεία.
---Το κάπνισμα ,από μια κακιά συνήθεια γίνεται - πλέον-  'ιεροτελεστία' .
---Σε βλέπουν οι άλλοι να ανάβεις από τον ήλιο και σε περνάνε για τρελό, ενώ εσύ είσαι ο λογικός και οι άλλοι οι βλάκες. 
---Όλοι εντυπωσιάζονται με την 'εφεύρεση' αυτή, ξυπνάει μέσα τους το τεχνικό ένστικτο!... Ειδικά τα παιδιά, τα οποία μαθαίνουν να χειρίζονται υπεύθυνα τη φωτιά.
--- Δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον με άδειους πλαστικούς αναπτήρες οι οποίοι είναι και επικίνδυνοι για τα μικρά παιδιά και κακώς κυκλοφορούν τόσο ελεύθερα.
 --Τέλος, όσο κι αν αφάινεται υπερβολικό, οι νέοι αυτοί οικολογικοί αναπτήρες περιορίζουν τις πυρκαγιές! Κάνουν το άναμμα κάπως δύσκολο, μας εφιστούν την προσοχή.

   Οι αρχαίοι πρόγονοί μας άναβαν τη φωτιά με ένα κοίλο κάτοπτρο σαν μικρή ασπίδα, μόνο οι βασιλείς και οι πλούσιοι είχαν το αμφίκυρτο αυτό γυαλί που υπάρχει σήμερα πάμφθηνο στο εμπόριο. Εκτός -λοιπόν- από τον φακό αυτό, μπορείς να έχεις στην αυλή σου και ένα λείο κοίλο κάτοπτρο και να πιάνεις ηλιακή φωτιά ή και να ανάβεις το τσιγάρο σου όπως ανάβει η πρωθιέρεια την ολυμπιακή φλόγα κάθε 4 χρόνια! 
   Ήρθε ο δωρεάν ηλιακός αναπτήρας!
    Προσοχή!, μακριά από τα μικρά παιδιά!. Ανάψτε υπεύθυνα!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη