google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ!!!

ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ!!!

 Σήμερα που η τεχνολογία μας έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο, και υπάρχει κίνδυνος να χαζέψουμε εντελώς, μόνο το ποδήλατο θα μας σώσει.
 Για να εξηγήσουμε την καλή ‘μόδα’ του ποδηλάτου, θα χρησιμοποιήσουμε τις 2 γνωστές επιστήμες: Ψυχανάλυση και Φιλοσοφία.

  Η Ψυχανάλυση λέει πως μέχρι τώρα έκαναν ποδήλατο κυρίως τα μικρά παιδιά , επειδή ζήλευαν τους μεγάλους που είχαν αυτοκίνητο. Ήταν ένα ‘παιδικό μηχανάκι’, και ένας τρόπος να εξασκηθούν στην ισορροπία, στην αρχή με 3 ρόδες, μετά με βοηθητικές, και μετά με δύο.  Αρέσει στα παιδιά πολύ το ποδήλατο, όπως και τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια .
  Εκτός από τα παιδιά, έκαναν ποδήλατο έως πριν λίγα χρόνια και οι…  τρελοί, άλλωστε τους μοιάζουν πολύ στην συμπεριφορά.  Μετά προστέθηκαν και οι μετανάστες εργάτες: έβλεπες να κάνουν ποδήλατο : Αλβανοί ,  Ρουμάνοι –Βούλγαροι και  Αφρικανοί εργάτες, που δεν έχουν χρήματα για άλλο μεταφορικό μέσο..
 Συνολικά: ποδήλατο είχαν τα παιδιά, οι τρελοί, και οι πολύ φτωχοί.

 Γύρισε , όμως,  σιγά-σιγά η μόδα και έβλεπες δειλά – δειλά να κάνουν ποδήλατο και κουλτουριάρηδες, και επιστήμονες, και γιατροί και δικηγόροι, και πλούσιοι, και όμορφες ποδηλάτισσες με το καλαθάκι τους, ειδικά στις μεγάλες πόλεις που δεν ντρέπονται όλοι αυτοί να τους πούνε τρελούς. Είχαν πάει –φαίνεται- ταξείδι στην Ευρώπη και είχαν δει πως κυρίως οι ‘κύριοι’ έκαναν ποδήλατο…
  Για παράδειγμα, ο Πρωθυπουργός της Βρεττανίας μόλις εξελέγη πήγε στη Ντάουνιγκ street  με ποδήλατο!  Σε Σουηδία, Δανία, Ολλανδία, κλπ, όλοι πάνε με ποδήλατο ακόμα και υπό βροχήν. Όλα τα τροχόσπιτα των ξένων έχουν μαζί τους και ποδήλατα.
 Όλη η Ευρώπη έχει κυρίως Τραίνα και Ποδήλατα.  Εμείς το αντίθετο, αμάξια και μηχανές.

 Αλλά ας δούμε τι θα μας πει και η αδελφή της ψυχολογίας, η Φιλοσοφία, για το ποδήλατο.
 Με το όχημα αυτό κάνεις έλευση χρησιμοποιώντας τα πόδια. Είναι κάτι ανάμεσα στο περπάτημα και στο αυτοκίνητο-μηχανάκι.
 Με το όχημα αυτό πάς διπλάσια ή και τριπλάσια ταχύτητα απ ό,τι  περπατώντας.  Πάς τρεις φορές πιο εύκολα , δηλαδή  πας τριπλάσια απόσταση με τον ίδιο κόπο που θα έκανες περπατώντας.  Είσαι μεν πάνω σε  όχημα, μπορείς όμως λόγω της χαμηλής ταχύτητας να παρατηρείς τη φύση και τα πάντα γύρω σου ενώ με το αμάξι-μηχανάκι δεν μπορείς.

--πλεονεκτήματα
• --μπορείς να πας παράνομα σε μονόδρομο, δεν σε γράφει ο τροχονόμος. Μπορείς να ανεβείς και σε πλατεία, και σε πεζοδρόμιο, με μικρή ταχύτητα και προσοχή. Στα διόδια δεν πληρώνεις.
•--με το ποδήλατο βουνού (mountain) μπορείς να πας σχεδόν παντού.
• --μπορείς να οδηγείς χωρίς κράνος (ειδικά στην Ελλάδα)
• --δεν καις βενζίνη, δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας, ούτε ασφάλεια, δεν θέλει άδεια οδήγησης.
•---κάνεις γνωριμίες.  Φλερτ σε ποδηλατόβολτα. Μπορείς πηγαίνοντας να ακούς και ραδιοφωνάκι. Μπορείς να πηγαίνεις εκδρομή στη φύση ‘κλέβοντας’ φρούτα, κλπ.
•---Μπορείς να κάνεις τουρισμό κανονικό, κάνεις πόδια σαν τα ‘βατράχια’. Πολλοί πλούσιοι ευρωπαίοι πάνε εκδρομή με ποδήλατο, και μένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία.
• --κάνεις δωρεάν γυμναστική, ξεχαζεύεις από τις οθόνες των υπολογιστών.
•--μειώνεις την ταχύτητα των άλλων οχημάτων. Φοβούνται να μην πέσουν σε ποδήλατο, τους παραδειγματίζεις κι όλας να γίνουν κι αυτοί ποδηλάτες. Αν και στην αρχή από μέσα τους βρίζουν όταν δουν ποδήλατο.  Το ποδήλατο δηλ. είναι κάπως σαν τροχονόμος, μας μαθαίνει όλους να μην τρέχουμε , να σεβόμαστε τους πεζούς.


--τα ποδήλατα ,όμως, έχουν δύο ελαττώματα:
 1. --δεν μπορούν να κάνουν όλοι, μερικοί δυσκολεύονται στην ισορροπία. Αλλά και γι αυτό υπάρχει λύση, είναι το ποδήλατο με 2 αναβάτες ή με 3 ρόδες.
 2. --είναι κουραστικό. Αλλά έχει βρεθεί το ηλεκτρικό ποδήλατο, με υποβοήθηση, το φορτίζεις στην πρίζα και σε πάει όπου θέλεις.  Υπάρχει και  κανονικό ηλεκτρικό δίκυκλο, κινέζικο, που το φορτίζεις στον ήλιο και σε πάει χωρίς να κάνεις πετάλι ... Κοστίζει  περίπου, μόλις  700 ευρώ..
-------------------------------------------
--Για να αποδείξουμε τη μεγάλη χρησιμότητα του ποδηλάτου, ας κάνουμε ένα πείραμα: Ας σκεφτούμε 10 ποδηλάτες και 10 μη ποδηλάτες. Ποιοί είναι οι καλύτεροι άνθρωποι?, Ποιοί είναι πιο υγιείς , πιο γελαστοί, πιό λεπτοί?  ποιοί αγαπούν πιο πολύ τη φύση?, ποιοί βγάζουν επιθετικότητα.? Οι ποδηλάτες ή οι άλλοι?    
Η απάντηση είναι εύκολη…
Εσείς τι λέτε?

Και ένα απόφθεγμα:  --η γυναίκα μοιάζει με  ποδήλατο, άμα την καβαλάς καλά, σε πάει μακριά…

 Το κράτος πρέπει να αφαιρέσει τελείως από το ΦΠΑ το ποδήλατο, όπως κάνει και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Τα ποδήλατα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι η λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα όλων των μεγάλων πόλεων.  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη