google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΝΕΑ πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο σκουπιδότοπο των Φιλιατρών με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για άλλη μια φορά παρά το γεγονός ότι την ίδια ημέρα εκτελούνταν εργασίες από ανάδοχο στην περιοχή.
Μέσα στο 2015 οι παράνομες χωματερές που υποτίθεται ότι κλείνουν και προχωρά η αποκατάστασή τους, την ίδια ώρα ανοίγουν δημιουργώντας θέμα ανακολουθίας αποφάσεων τόσο από τα Δημοτικά συμβούλια όσο και αξιοπιστίας για την σαφή διαχείριση του όγκου των απορριμμάτων. Έτσι για παράδειγμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επιβάλλει επανειλημμένα πρόστιμα για τις χωματερές των Γαργαλιάνων και Φιλιατρών αλλά την ίδια ώρα στις συγκεκριμένες χωματερές εκδηλώνονται πυρκαγιές που προβληματίζουν τους κατοίκους αλλά και την εικόνα του Δήμου.
Αν σε όλα αυτά συμπεριλάβουμε πόσες φορές απαιτήθηκε φέτος να επέμβει η Πυροσβεστική υπηρεσία καταλαβαίνουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας στις παράνομες χωματερές καθώς δεν μπορούν να είναι διαχειρίσιμες από το Δήμο και στα σκουπίδια να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές. Ωστόσο ο σχεδιασμός του Δήμου μέχρι να υλοποιηθεί το εργοστάσιο διαχείρισης θα διαιωνίζει το πρόβλημα.
ΤΙ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ
Δυστυχώς όπως τονίζει σε δήλωσή του ο περιβαλλοντολόγος κ. Γ. Καζέπης με τον οποίο μιλήσαμε από την Αθήνα και ασχολείται με το θέμα, ένας Δήμος στο μέγεθος της Τριφυλίας οφείλει πρώτα από όλα να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών. Με την ανακύκλωση όλων των υπολειμμάτων, την οικιακή κομποστοποίηση και ενημέρωση του κοινού. Έτσι με την Ανακύκλωση θα πωλούσε τα υλικά λαμβάνοντας κονδύλια για την προώθηση του προγράμματος, ενώ με διαχείριση υπολειμμάτων από θερμοκήπια θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Αλλά για τους κατοίκους της Τριφυλίας τα σκουπίδια και οι χωματερές θα μας ταλαιπωρούν για αρκετά χρόνια ακόμα...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη