google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, δύο (2) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, μία (1) περίπτωση ληστείας και μία (1) περίπτωση κλοπής, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (13.11.2015) το απόγευμα, στουςΓαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, τρείς (3) ημεδαποί, δύο (2) γυναίκες ηλικίας 29 και 33 ετών αντίστοιχα καθώς και ένας (1) 26χρονος.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, απάτη και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κυρίως απατών σε βάρος ηλικιωμένων.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, δήλωναν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο οφείλει στην εφορία και τους αποσπούσαν χρήματα.
Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος, η 29χρονη και η 33χρονη, προχθές (13.11.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή και με τον ανωτέρω τρόπο δράσης, αποπειράθηκαν να της αποσπάσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε, προχθές (13.11.2015) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, με τον ίδιο τρόπο δράσης, κατάφεραν και απέσπασαν, από ηλικιωμένη ημεδαπή χρήματα, ενώ αφαίρεσαν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, για το οποίο άσκησαν σωματική βία σε βάρος της, προκειμένου να το διατηρήσουν στην κατοχή τους. 
Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι την 26.10.2015, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 26χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσαν από οικία ηλικιωμένου ημεδαπού χρήματα.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -22.000- ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.
Κατασχέθηκαν, όχημα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη