google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Η μαθητική νεολαία τίμησε στην Κυπαρισσία τις εορταστικές εκδηλώσεις για επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου την ημέρα μνήμης με εκδηλώσεις που διεξήχθησαν την Τρίτη το πρωί. Πιο συγκεκριμένα μετά το επετειακό μήνυμα του υπουργού Παιδείας που διαβάστηκε στα σχολικά συγκροτήματα ακολούθησε γιορτή στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Αλέκος Παπαδόπουλος. Αρχικά ξεκίνησε το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας όπου προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό για το χρονικό της επετείου ενώ χορωδία του σχολείου απήγγειλε ποιήματα γνωστών Ελλήνων ερμηνευτών με κεντρικό σύνθημα το Ψωμί, παιδεία, Ελευθερία που παραμένει επίκαιρο.
Η μικρή γιορτή έκλεισε με την διαχρονική αξία των αγώνων της γενιάς που έθεσε τα θεμέλια της Δημοκρατίας και έγινε αιτία για την πτώση της Δικτατορίας. Αμέσως μετά ομάδα 6 μαθητών από την Γ τάξη ανέλυσαν το ιστορικό της ημέρας με οπτικοακουστικό υλικό που περιλάμβανε ποιήματα για την ημέρα όπως ένα εξαιρετικό απόσπασμα για τον Άνθρωπο και την πολιτισμική του αξία, ενώ η γιορτή συνεχίστηκε με τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την εισβολή στον χώρο του Πολυτεχνείου. Στο τέλος οι μαθητές χειροκρότησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στην γιορτή με το επίκαιρο μήνυμα για ψωμί, πραγματική παιδεία που λείπει από το τόπο μας, αλλά και Ελευθερία να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την νέα γενιά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη