google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ

ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ

Ο Αχαϊκός Σύλλογος Μεσσηνίων «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» και η «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» πραγματοποιήσαν πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Πάτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου. Η Αρχαία Μεσσήνη παρουσιάστηκε στην Πάτρα – Τρισάγιο στον τάφο του Τσικλητήρα. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα περίπου 300 άτομα άκουσαν το Σάββατο τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη να εξιστορεί πώς ανακαλύφθηκε η Αρχαία Μεσσήνη και πού βρίσκονται τώρα οι αναστηλωτικές εργασίες. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν η Πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ», κα. Πηνελόπη Λαμπούση και ο Δήμαρχος Τριφυλίας και πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Μάλιστα αρκετοί έμειναν όρθιοι, ενώ οι περισσότεροι ήταν Μεσσήνιοι οι οποίοι ζουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και Πατρινοί.
Η ομιλία του κ. Θέμελη περιλάμβανε και προβολές, στις οποίες παρουσιάστηκαν τα τελευταία ανασκαφικά ευρήματα και οι προοπτικές του «μεγαλύτερου αρχαιολογικού πάρκου της χώρας», καθώς και του κόσμου που το επισκέπτεται. Η ομιλία του καθηγητή έγινε στο πλαίσιο πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή των Μεσσήνιων της Πάτρας και της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη