google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τεχνικός σύμβουλος για έργα του Δήμου Τριφυλίας

Τεχνικός σύμβουλος για έργα του Δήμου Τριφυλίας

Υπογράφτηκε χθες το πρωί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και του τεχνικού συμβούλου με τον οποίο θα συνεργαστεί ο δήμος ο οποίος προέκυψε μετά από διαγωνισμό. Την σύμβαση υπέγραψαν από την πλευρά του δήμου ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, όπως και για το γεγονός ότι θα προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου σε κτήρια του δήμου, και η Θεοδώρα Ανδρινοπούλου εκπρόσωπος της κοινοπραξίας «Ανδρινοπούλου Θεοδώρα», «Νταταγκριντ Ε.Ε.» και «Ευρωσύμβουλοι ανώνυμη εταιρεία συμβούλων ανάπτυξης και τεχνολογίας». Το αντικείμενο της σύμβασης και του έργου αφορά στην τεχνική υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας για πράξεις που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Πιο συγκεκριμένα αφορά στην παροχή διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας για τα ενταγμένα έργα ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για την ωρίμανση νέων έργων στο πλαίσιο της 5ης προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται και στην σύμβαση, ο ανάδοχος καλείται να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης που αφορούν: (α) Για τα ενταγμένα έργα στη διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Αναθέτουσας Αρχής στην υλοποίησή τους ανάλογα με τις ανάγκες κάθε έργου.
Η υποστήριξη θα αφορά στα έργα: 1. «Κατασκευή Αποχέτευσης Δ.Δ. Κοπανακίου και Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων» (Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι», με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου (με Προγραμματική Σύμβαση) 2. «Βελτίωση Οδού Βάλτας – Γαργαλιάνων» (Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι»), με φορέα υλοποίησης το Δήμο Τριφυλίας 3. «Αγροτική Παραγωγή – Τουρισμός (Ανάδειξη Ευκαιριών) Δήμου Τριφυλίας» (Ε.Π «Ψηφιακή Σύγκλιση») με φορέα υλοποίησης το Δήμο Τριφυλίας. (β) Για τα έργα προς ωρίμανση στην υποστήριξη της Αναθέτουσας Αρχής στην αρχική διαδικασία ωρίμανσης για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη για συγχρηματοδότηση στον θεματικό στόχο 6 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων». Ο ανάδοχος θα αναλάβει την επιθεώρηση κτηρίων του δήμου, συνολικής επιφάνειας τουλάχιστον 15.000 τ.μ., την ενεργειακή πιστοποίησή τους και την εξαγωγή προτάσεων ενεργειακής αναβάθμισής τους. Οι προτάσεις (σενάρια) θα περιλαμβάνουν προτεινόμενες ενέργειες ενεργειακής αναβάθμισης με τα αντίστοιχα κόστη για την υλοποίησή τους και δύναται να αφορούν ενδεικτικά σε αρχιτεκτονική, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης, φυσικό -τεχνητό φωτισμό, Η/Μ, κέλυφος, κλπ (θα εξαρτηθεί ανάλογα με τα πορίσματα της επιθεωρήσεων). Τα κτήρια θα επιλεγούν με κριτήριο τη χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση κατόπιν εξέτασης του συνόλου των υφιστάμενων κτηρίων του δήμου. Για το συγκεκριμένο έργο ο δήμος θα διαθέσει τα σχέδια όλων των οικοπέδων και των κτηρίων του με τους φακέλους και όλα τα διαθέσιμα σχετικά στοιχεία (συμβόλαια, οικοδομικές άδειες, κλπ).
 Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής έως 21/12/2015 και ως αμοιβή της αντισυμβαλλόμενης ορίζεται η τελική προσφορά του αναδόχου συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., που είναι 34.000 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις επόμενες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 10 του μηνός θα υπογραφεί και η σύμβαση με τη νομική σύμβουλο που προσλαμβάνει ο δήμος.'
'Ελευθερία'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη