google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Επέστρεψαν στο μπλόκο του Καλού Νερού οι αγρότες της Τριφυλίας μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα και συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Στο Ασπρόχωμα δεν υπήρχαν χθες τρακτέρ και σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα αποφασίσουν για το τι θα πράξουν. Οι αγρότες στο Καλό Νερό αποφάσισαν το κλείσιμο του δρόμου σήμερα από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της περιοχής για συμμετοχή στην κινητοποίηση με συγκέντρωση ακόμη περισσότερων τρακτέρ στο Καλό Νερό προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Χθες το απόγευμα μάλιστα πραγματοποίησαν και ανοιχτή γενική συνέλευση. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής ο Νίκος Σινάνης επισήμανε: «Η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη. Είναι εβδομάδα πολιτικών αποφάσεων για αυτό πρέπει να στηρίξουμε τα μπλόκα, να παραμείνουν τα τρακτέρ και ο δρόμος να είναι κλειστός.
Οργανωνόμαστε γιατί έχουμε δύσκολο αγώνα». Ανακοίνωσε το πλαίσιο διεκδίκησης με το οποίο συμφώνησε και η γενική συνέλευση που είναι «όχι» στο ασφαλιστικό, «όχι» στο φορολογικό, «όχι» στα τεκμήρια διαβίωσης, μείωση του κόστους παραγωγής, κόκκινα δάνεια, απόσυρση φόρου στο κρασί και το τσίπουρο, αφορολόγητο 12.000 ευρώ κατά άτομο. Ορίστηκε επίσης μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα να έρχεται σε επαφή με τα άλλα μπλόκα της Πελοποννήσου αλλά και όλης της Ελλάδας, την οποία αποτελούν οι Νίκος Σινάνης, Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου, Κώστας Κανναβός και Μπάμπης Αλεξόπουλος. Τέλος ο Νίκος Σινάνης απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή όλων των αγροτών στον αγώνα. Οπως τόνισε, «πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να έρθει κοντά μας. Δεν μπορεί να βγει πέρα ο αγώνας με 40-50 άτομα. Πρέπει να δεσμευτούν όλοι να φέρουν τα τρακτέρ στον κόμβο». 
Παρεμβάσεις υπήρξαν και από άλλους αγρότες, που τόνισαν ότι δεν μπορεί τα τρακτέρ να είναι στα υπόστεγα στα χωριά και μάλιστα τα εκεί κοντινά και να μην βρίσκονται στον κόμβο. Επίσης διαβάστηκε και ανακοίνωση του μπλόκου για τα επεισόδια που έγιναν στο Χαϊδάρι,

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη