google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΟΡΟΙΔΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ;

ΚΟΡΟΙΔΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ;

Η υπόθεση πάντως με την λεγόμενη διαβούλευση αρχίζει να παίρνει χαρακτήρα… κοροϊδίας αφού σχόλιακαι παρατηρήσεις των πολιτών δεν ανεβαίνουν!!! Σε ορισμένους βγάζει error και σε άλλους ενώ έχουν περαστεί δεν αναρτώνται… Τι γίνεται, υποτίθεται έστω και… προσχηματικά θα καταγράφονταν οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών!!!!
Δείτε κάποια από τα σχόλια που μας εστάλησαν και που δεν… ανεβαίνουν στην διαβούλευση.
1ο σχόλιο
Με το συγκεκριμένο Π.Δ. απαγορεύεται η ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο όλης της Δυτικής Πελοπονήσου. Η τοπική κοινωνία είναι κατά του Π.Δ.
Είναι προφανές ότι για να υπάρχει ανάπτυξη στο τόπο θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της περιοχής και όχι απαγόρευση κάθε αναπτυξιακής δραστηριότητας.
Το ΠΔ αντιμετωπίζει με δυο μέτρα και δυο σταθμά τις εκτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες ως ΖΑΤ [Ζώνη Αγροτικού Τοπιού] όσον αφορά τις επιτρεπόμενες χρήσεις σε δύο διαφορετικούς Νομούς (Ηλείας & Μεσσηνίας).
Δεν μπορεί να υφαρπάζονται σπίτια και ιδιοκτησίες γης. Ας υπάρξει πρόβλεψη τουλάχιστον για απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις.
Σε ότι αφορά την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, είναι προφανές ότι δεν έχει  ληφθεί υπόψη το γεγονός πως η θαλάσσια χελώνα της Μεσογείου δεν απειλείται πλέον με εξαφάνιση. Το συγκεκριμένο Π.Δ. είναι πιό αυστηρό απο το προηγούμενο.
Ποιός είναι ο λόγος κατασκευής και ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου, εαν στις περιοχές που διέρχεται απαγορεύεται η ανάπτυξη.
Μήπως θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικοί φορείς πιο διεξοδικά?
 Κων/νος
2ο σχόλιο
Αυτό το ΠΔ είναι απαράδεκτο. Απαγορεύει κάθε είδους  ανάπτυξη σε όλη τη περιοχή. Ακόμα και στη περιοχή ΖΑΤ ας μου πει κάποιος αν υπάρχει σήμερα έστω  1 οικόπεδο 20 στρεμμάτων που να έχει  πρόσωπο σε δρόμο και  να είναι οικοδομήσιμο. 20 στρέμματα για κατοικία 200 τ.μ. είναι εντελώς ανεδαφικό....
Συμπέρασμα: όποιος έχει ιδιοκτησία μέσα στη περιοχή του ΠΔ είναι σαν να έχει οικόπεδο στην έρημο Σαχάρα.... Αυτό είναι  βιώσιμος περιβαλλοντικός  σχεδιασμός? Σε καμία περίπτωση... Η περιοχή θα γεμίσει  αυθαίρετα.
18 μέρες διαβούλευση χωρίς καμία ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ "ύποπτο"
3ο σχόλιο
Αυτό το Π.Δ. υποβαθμίζει τον ανθρώπινο παράγοντα , αυστηροποιεί κατά πολύ το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας του Κόλπου, χαρακτηρίζοντας την ευρύτερη περιοχή ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης» (ΠΠΦ), απαγορεύεται οποιασδήποτε μορφής δόμηση και προβλέπεται η απομάκρυνση και κατεδάφιση όλων των παράνομων εγκαταστάσεων.. αυστηρότερο καθεστώς από εκείνο του εθνικού πάρκου, το οποίο είχε προτείνει σε πρόσφατη γνωμοδότησή του το ΣτΕ..
Αλλά αλλού νομίζω είναι το θέμα.. διαβάζοντας ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε για την περιοχή γεννιούνται ερωτηματικά για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά δεξιά και αριστερά της Νέδα , με το να γίνεται υλοτομία σε προσπάθεια αποχαρακτηρισμού εκτάσεως. Επίσης  Τον Αύγουστο του 2015 δημοσιεύτηκε η αξιολόγηση της θαλάσσιας χελώνας από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατηρηση της Φύσης (IUCN) με βάση τα πλέον επικαιροποιημένα επιστημονικά στοιχεία από παγκόσμιους ειδικούς, το είδος χωρίστηκε σε 10 υποπληθυσμούς.. ο ένας υποπληθυσμός αφορά στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η χελώνα caretta - caretta λοιπόν στην περιοχή δεν αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση, καθώς στον Ερυθρό Κατάλογο κατέχει θέσει "μειωμένου ενδιαφέροντος". Και μπορούμε να αναλύουμε διάφορες αντιφάσεις σε ατελείωτες γραμμές.. γιατί λοιπόν τέτοιο μένος και τέτοια επιμονή για την ταφόπλακα των τοπικών κοινωνιών ??

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη