google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νέο χωροταξικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Μετά τη διαβούλευση και προτάσεις Δήμων και φορέων

Νέο χωροταξικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Μετά τη διαβούλευση και προτάσεις Δήμων και φορέων

Με ευρεία πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας γνωμοδότησε θετικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του για την Πρόταση Αναθεώρησης – Εξειδίκευσης του θεσμοθετημένου Περιφερειακού Πλαισίου, αλλά και για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που την συνόδευε.
Προϋπόθεση για όλα αυτά, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, είναι ότι θα ληφθούν υπόψη τα σχόλια – παρατηρήσεις – προτάσεις που διατυπώνονται από την Ομάδα Εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τις περιφερειακές παρατάξεις στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος, όπως προέκυψαν κατά τη διαβούλευση που προηγήθηκε με τις γραπτές προτάσεις φορέων, υπηρεσιών και πολιτών, αλλά και στην ημερίδα ενημέρωσης που έγινε πριν λίγες ημέρες.
«Η συμβολή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαβούλευση ήταν καθοριστική και κατατέθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες συνολικά με όλες αυτές που απεστάλησαν στο πλαίσιο της γραπτής διαδικασίας διαβούλευσης, θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Επιπρόσθετα επισήμανε ο κ. Κατσιφάρας πως «η συμβολή όλων, στην επιτυχή ολοκλήρωση της υπό εκπόνηση Μελέτης ΠΠΧΣΑΑ της ΠΔΕ ήταν καθοριστική, καθώς Χωρικός Σχεδιασμός, σημαίνει κυρίως συμμετοχή Φορέων, Παραγωγικών, Κοινωνικών, Επιμελητηρίων, ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, Υπηρεσιών Δημόσιου Τομέα, κ.λπ., με αλληλοτροφοδότηση προτάσεων και σχεδίων, μεταξύ Χωροταξικού Σχεδιασμού, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τομεακών Πολιτικών κ.λπ. Στόχος είναι να υποστηριχθεί η χωρική και κοινωνική συνοχή, η οικονομική ανάπτυξη σε καθεστώς επενδυτικής ασφάλειας, η προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή χωρική ισόρροπη ανάπτυξη και ενδοπεριφερειακή σύγκλιση, για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 που ήδη ξεκίνησε, αλλά και πέραν αυτής».


Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία διαβούλευσης που έγινε μετά την παράταση που δόθηκε και αφορά την Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας, την ανάρτηση σε ειδική θέση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας συνδέσμων από όπου οι ενδιαφερόμενοι Φορείς μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα τεύχη του Β1 Σταδίου της Μελέτης, καθώς και σε σχετικά έγγραφα (νομοθεσία κλπ).
Επιπλέον ο κ. Υφαντής, μίλησε για τη διοργάνωση ημερίδας που έγινε με θέμα «Δημόσιου Διαλόγου και Διαβούλευσης» επί του Β1 Σταδίου της Μελέτης, ενώ αναφέρθηκε στην γραπτή διαδικασία υποβολής εκ μέρους των εμπλεκόμενων Φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, απόψεων και παρατηρήσεων, όπου υπεβλήθησαν προτάσεις συνολικά από 28 φορείς και ιδιώτες, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΔΕ.
Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας: «Ευχαριστώ προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Υφαντή για την κοπιαστική προσπάθεια, όπως και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που στελέχωσαν την Ομάδα Εργασίας, καθώς επίσης και την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και τους φορείς που συνέβαλαν για να υπάρχει ένα σωστό αποτέλεσμα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη