google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 METONOMAZONTAI ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Τ.Σ.

METONOMAZONTAI ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Τ.Σ.

Την ονομασία και μετονομασία οδών στην πόλη της Κυπαρισσίας αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίασή του χθες το μεσημέρι το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από σχετική πρόταση του τοπικού συμβούλου Σωτήρη Γιαννόπουλου αποφασίστηκε η οδός από την πλατεία Κάστρου έως Σταφιδόβρυση (πίσω από την Αγία Τριάδα) να ονομαστεί σε οδό Δωρητή Παναγιώτη Αντωνόπουλου – «Κάμπρα». Να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως (που οδηγεί στο Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου), σε οδό Δημάρχου Ιωάννη Μαντά. Η οδός από τη Δεξαμενή που οδηγεί στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, σε οδό Αντωνίου Κάνδηλα. Να μετονομαστεί το τμήμα της οδού Μελίου, από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως το γήπεδο, σε οδό Ιατρού – Βουλευτού Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου. Η οδός από το Νοσοκομείο που οδηγεί στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ και περνά μπροστά από το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου, προτάθηκε να ονομαστεί σε οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά τελικά αποφασίστηκε να ονομαστεί σε οδό Δημάρχου Κωνσταντίνου (Τάκη) Αδαμόπουλου. Η οδός από τη συμβολή με την οδό Γυμναστηρίου έως οικίες Θεοδωροπούλου και λοιπών, σε οδό Ιωάννη Καποδίστρια, όπως είχε προτείνει εδώ και χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας κάτοικος της περιοχής. Η οδός από τη μεγάλη στροφή πριν το Ηρώο, που οδηγεί στην Αγγελουδιώτισσα, σε οδό Δημάρχου Παναγιώτη Τσάκου. Η οδός από τη συμβολή των οδών Γεωργακοπούλου (στροφές) με Αθανασίου Ιωαννίδη (κόντρα) έως την πλατεία «Αρκαδιάς», σε οδό θεατρικoύ συγγραφέα, μεταφραστή αρχαίων κλασικών, ιστοριογράφου Δημήτρη Φωτιάδη. Να μετονομαστεί η οδός Νοσοκομείου σε οδό Ιατρού – Ιερολοχίτου Θεμιστοκλή Χήναρη. Να ονομαστεί ή μετονομαστεί η οδός Αγίου Νικολάου σε οδό Κωνσταντίνου Κουτσίκου, οι υιοί του οποίου έχουν προβεί σε πολλές ευεργεσίες στην πόλη. Να ονομαστεί οδός Αγίου Νικολάου, το τμήμα της επαρχιακής οδού από τη συμβολή της με την εθνική οδό (Χρονόπουλου) έως τα όρια της πόλης της Κυπαρισσίας. Η οδός από τη συμβολή της με τη Γεωργακοπούλου (οικία Σαρτζή) έως τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Ιωαννίδη, σε οδό Δόμνας Κανάκη, που ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.
Η οδός από τη συμβολή της με την οδό Δημάρχου Κωνσταντίνου Πετρόπουλου έως το σουπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» να ονομαστεί σε οδό Οπλαρχηγού της Επανάστασης του ’21 Αναστάση Γυφτάκη (γεννήθηκε στο Ραφτόπουλο, πήγε σχολείο και έζησε στην «Αρκαδιά» και θυσιάστηκε ηρωικά για την ελευθερία της πατρίδας μας πέφτοντας στη μάχη στα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας στο πλευρό του Παπαφλέσσα στις 20 Μαΐου 1825). Η οδός από συμβολή Αγ. Νικολάου (οικία Μπαρτζελιώτη) έως Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου να ονομαστεί σε οδό Στρατηγού Καραντζά. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γιαννόπουλος πρότεινε να δοθεί το όνομα του Δημάρχου Κυπαρισσίας Κωνσταντίνου (Τάκη) Αδαμόπουλου σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπως και του ποιητή, συγγραφέα και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Μιχάλη Κατσαρού. Επίσης με άλλες προτάσεις που έγιναν από την πρόεδρο Σταματία Αλεξοπούλου αποφασίστηκε το Μεγάλο Καλντερίμι να ονομαστεί, σε Βελισάριου Κορένσιου και ο δρόμος από τα Σφαγεία μέχρι την αποβάθρα σε Πρύτανη Κωνσταντίνου Δημόπουλου.
Κ.ΜΠ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη