google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Καθησυχαστικός ήταν σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, σχετικά με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καθορίζει τα μέτρα προστασίας για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.
Ο κ.Τσιρώνης επιβεβαίωσε την χθεσινή εκτίμηση της εφ. «Πατρίς» ότι η απόφαση ελήφθη ένεκα της λήξης της αναστολής των οικοδομικών αδειών, υπόθεση που αφορά ουσιαστικά την ανέγερση  κατοικιών στις Θίνες Κυπαρισσίας.
«Ήμασταν υποχρεωμένοι, στον βαθμό που δεν είχαμε ακόμα ολοκληρωμένο το Προεδρικό Διάταγμα, να μην αφήσουμε την περιοχή ακάλυπτη για να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη δόμηση και λοιπές παρεμβάσεις, δημιουργώντας μια ζώνη προδιασφάλισης», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ.Τσιρώνης, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα με όλες τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς.
«Ισχύουν αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Στο ΣτΕ θα κατατεθούν ως όριο αρτιότητας  τα 10 στρέμματα, αυτή θα είναι η τελική πρόταση του υπουργείου. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ενσωματώναμε παρατηρήσεις για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση», υπογράμμισε ο κ.Τσιρώνης.
Όσον αφορά την υπουργική απόφαση, επισήμανε πως κατατέθηκε το αρχικό προτεινόμενο σχέδιο που είχε τεθεί προς διαβούλευση (στην πιο αυστηρή του εκδοχή), ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση που το ΣτΕ απορρίψει το σχέδιο.
Ο κ.Τσιρώνης αποκάλυψε ότι προχθές διεξήχθη η τελική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οριστικοποιήθηκαν οι όροι και στην οποία μάλιστα συμμετείχε για λίγη ώρα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και συμπλήρωσε ότι πολύ σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος.
Αντιδρά η δημοτική αρχή Ζαχάρως
Παρά τις δηλώσεις του υπουργού, στη Ζαχάρω επικρατεί κλίμα καψυποψίας και αναβρασμού. Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς» ότι το Σάββατο το μεσημέρι (12μ.μ.) θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της πόλης, ζητώντας την ανάκληση της υπουργικής απόφασης.
Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας, Πανταζής Χρονόπουλος, εξέδωσε  καταγγελτική ανακοίνωση, με την οποία καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ.Τσιρώνη και ζητά την ανάκληση της υπουργικής απόφασης.
«Ο κ.Τσιρώνης δεν δούλεψε ποτέ του και δεν ξέρει τι θα πει μεροκάματο. Έχει ξεχάσει την παροιμία ”Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις”. Είναι πολιτικός απατεώνας και ψεύτης και κοροϊδεύει τον λαό της Ζαχάρως και του Κυπαριισιακού . Όσο ζω εγώ και είμαι στη Ζαχάρω, δεν θα περάσει ούτε διερχόμενος από εδώ. Ο πρωθυπουργός πρέπει, όσο είναι νωρίς, να τον πετάξει από το παράθυρο διότι έχει δημιουργήσει πρόβλημα με την τοπική κοινωνία. Το Σάββατο θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να ανακληθεί η υπουργική απόφαση». 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη