google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

ΤΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κυπαρισσία το γεγονός ότι εδώ και αρκετές μέρες έχουν αφεθεί στο έλεος οικόσιτα σκυλιά (δεσποζόμενα), τα οποία είναι κλεισμένα σε ιδιότυπο οικίσκο στην αυλή σπιτιού, ο ιδιοκτήτης του οποίου δε διαμένει, πλέον, εκεί λόγω προβλημάτων υγείας. Τα άτυχα ζώα οδηγούνται κατ’ αυτό τον οδυνηρό τρόπο σε αργό θάνατο, αφού δεν υπάρχει κάποιος να τα φροντίσει, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο είναι τραγικές. Εδώ και χρόνια δεν υπήρχε ή, έστω, δεν είχε διαφανεί κάποιο πρόβλημα στο σπίτι με τα σκυλιά, λίγα μέτρα από το Κάστρο των Γιγάντων και δίπλα από το ξωκλήσι της Χρυσοπηγής και την πετρόχτιστη κρήνη – βρύση της Πισωρούγας, στο δρόμο για τους Μύλους. Όμως, εδώ και αρκετό καιρό ο ιδιοκτήτης αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ανέκυψε το πρόβλημα, το οποίο μέρα με τη μέρα εντείνεται. Μάλιστα, κάτοικοι της Άνω Πόλης, που μας έστειλαν και φωτογραφικό υλικό, ανέφεραν στο «Θ» πως ήξεραν και είχαν δει ότι ο γείτονάς τους έχει πέντε σκυλιά, τα οποία ο ίδιος, όσο ήταν καλά στην υγεία του, φρόντιζε πολύ, αφού τα είχε για συντροφιά. Δυστυχώς, όμως, τα προβλήματα υγείας τον κατέστησαν ανήμπορο να φροντίζει τα σκυλιά του.
Πριν από μερικές εβδομάδες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα σκυλιά ήταν κλεισμένα στο πρόχειρο «κλουβί» τους. Οι μέρες περνούσαν και τα σκυλιά, που δεν έβλεπαν το αφεντικό τους ούτε και τα φρόντιζε κανείς, γαύγιζαν εκλιπαρώντας για βοήθεια. Τότε παρενέβησαν κάτοικοι της Άνω Πόλης και απευθύνθηκαν στο Δήμο και άλλες Αρχές και υπηρεσίες. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης τους βγήκε από το νοσοκομείο, αλλά δε διαμένει πλέον εκεί, καθώς τον πήραν, εκτός πόλεως, συγγενικά του πρόσωπα. Τα άτυχα σκυλιά, ωστόσο, παραμένουν κλεισμένα και παρατημένα, σ’ ένα ιδιότυπο «σπιτάκι» στην αυλή. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και έχει παρέμβει η Εισαγγελία Κυπαρισσίας, ενώ ενήμερη είναι και η Αστυνομία. Μάλιστα, μέλη της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στο Δήμο για τη διαχείριση του προγράμματος για τα αδέσποτα μετέβη, πριν από μέρες, στο χώρο που είναι τα σκυλιά και διαπίστωσε τις συνθήκες υπό τις οποίες βρίσκονται «κλειδαμπαρωμένα». Από το Δήμο συγκροτήθηκε τριμελής επιστημονική επιτροπή (από κτηνιάτρους) για να αποφανθούν για την τύχη των σκυλιών και χθες το μεσημέρι έκανε αυτοψία στο χώρο.
Όπως είπαν στο «Θάρρος», κάτοικοι της Άνω Πόλης: «Είναι κρίμα να αργοπεθαίνουν τα σκυλιά και δεν είναι μόνη λύση η ευθανασία. Κανένας μας δε θέλει να θανατωθούν τα σκυλιά. Έτσι, είναι παρατημένα και αργοπεθαίνουν. Χωρίς να τα φροντίζει κανείς, θα αρχίσουν να τρώνε το ένα σκυλί το άλλο. Αυτό θέλουν; Να ψοφήσουν; Ή θέλουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, να τους κάνουν ευθανασία για να ξεμπερδεύουν; Να βρουν λύση. Δε φταίνε σε τίποτα τα άτυχα αθώα ζώα. Να επικοινωνήσουν με τη Φιλοζωική και η Φιλοζωική με Φιλοζωικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, για να βρουν μια λύση και τα σκυλιά να ζήσουν φιλοξενούμενα σε υγιές περιβάλλον… Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ανήμπορος και δε μένει πια εκεί. Έχει συγγενείς. Πρέπει οι Αρχές να μιλήσουν με τους συγγενείς του και να δουν τι θα κάνουν… Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν Αρχές και Όργανα της Πολιτείας να παρέμβουν!».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη