google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΕΛΟΥ ΑΓΡΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΕΛΟΥ ΑΓΡΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Με την αρμόζουσα τιμή ολοκληρώθηκε με διήμερο εκδηλώσεων η επέτειος Μνήμης του Καπετάν Άγρα και Μίγκα στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου. Στον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και μπροστά από το Μνημείο του Καπετάν Άγρα έλαβε χώρα η επιμνημόσυνη δέηση, όπου αναλύθηκε το ιστορικό του Μακεδονικού Αγώνα και της προσφοράς του εκ Γαργαλιάνων Μεσσηνίας Μακεδονομάχου από τον Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Ζούκα, κατατέθηκε πλήθος στεφάνων στη θυσία του παλικαριού που έδρασε ηρωικά στο Βάλτο των Γιαννιτσών, ενώ την εκδήλωση κόσμησε η Χορωδία Σαμίων Θεσσαλονίκης! Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος συνοδευόταν από αυτοδιοικητικούς του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και ο Δήμαρχος της Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε ότι έρχεται από μακριά, και παρότι είχε πολύ σημαντικά να αντιμετωπίσει στην περιοχή του, η ψυχή του ήταν εδώ πάνω στην εκδήλωση για τον Άγρα και απλώς, όπως είπε, «ακούσαμε την ψυχή μας και είμαστε και φέτος εδώ»! Παράλληλα πρόσθεσε ότι στις εκδηλώσεις για τον Καπετάν Άγρα, δεν πρέπει ποτέ να τον αποχωρίζουμε από τον ηρωικό σύντροφό του Αντώνη Μίγκα, που κρεμάστηκε μαζί του από τους Κομιτατζήδες κοντά στη σημερινή Καρυδιά Έδεσσας, από τους Κομιτατζήδες, όταν τους συνέλαβαν άνανδρα και ύπουλα, καλώντας τους τάχα σε συζήτηση, που αποδείχθηκε θανάσιμη παγίδα!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη