google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΙΓΟΒΑΙΣ - ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΙΓΟΒΑΙΣ - ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Λιγοβαίς Ζούρτσας φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί και πάλι μετά από 4 χρόνια αποχής λόγω έργων αναστύλωσης, τους πιστούς της. Πρόκειται φυσικά για το Μοναστήρι της Παναγίας στη Νέα Φιγαλεία στο οποίο σήμερα παραβρέθηκαν εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αλλά και να θαυμάσουν το έργο αναστύλωσης καθώς ο ναός είναι το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας και ένα εκ των αρχαιοτέρων της Ελλάδος.
Η Εορτή της Παναγίας τελούνταν τα 3 τελευταία χρόνια στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου καθώς το Μοναστήρι ήταν κλειστό λόγω εργασιών αναστύλωσης από την Ε.Α.Αχαίας. Φέτος, και πάλι στο σπίτι της, η Παναγία Λιγοβαις, υποδέχεται τους πιστούς της, ωστόσο αυτή τη φορά ο Άγιος Νικόλαος παραμένει κλειστός λόγω εργασιών συντήρησης. Την Κυριακή εσπέρας τελέσθηκε εσπερινός μετά αρτοκλασίας παρουσία και πάλι πλήθος κόσμου. Ο κόσμος έχει κατακλύσει την Νέα Φιγαλεία τις τελευταίες μέρες,και όπως φάνηκε σήμερα είναι πάρα πολλοί οι ετεροδημότες που έχουν έρθει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη