google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αρνητικά δημοσιεύματα για την πρόταση Δημάρχου στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Αρνητικά δημοσιεύματα για την πρόταση Δημάρχου στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είναι γιατρός. Αυτό σημαίνει ότι έχει δώσει τον όρκο στον Ιπποκράτη. Ορκίστηκε, δηλαδή, ότι θα σταθεί αρωγός σε όποιον τον έχει ανάγκη. Ο γιατρός – δήμαρχος, όμως, ξέχασε τον όρκο του και είπε “όχι” σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του. Είπε “όχι” στους πρόσφυγες.
Με μπροστάρη το δήμαρχο Τριφυλίας, το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής είπε ένα μεγαλοπρεπές “όχι” στην φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή. Έτσι μετά τη Μεσσήνη, την Καλαμάτα και η Τριφυλία αρνείται να δώσει βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη όλων μας.
Ο γιατρός που ξέχασε…
Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί εντύπωση στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής δεν είναι τόσο το “όχι”, αλλά η αρνητική τοποθέτηση του δημάρχου, Παναγιώτη Κατασίβελα. Εκείνο που προκάλεσε έκπληξη και πλήθος αρνητικών σχολίων στην περιοχή είναι το γεγονός ότι, για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που άπτεται του ανθρωπισμού όλων μας, ο κ. Κατσίβελας αρνούμενος να τείνει χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καταπάτησε την ουσία του όρκου που έχει δώσει σαν γιατρός. Ο κ. Κατασίβελας “ξέχασε” το απαύγασμα του συγκεκριμένου όρκου που δεν είναι άλλο από το να προσφέρει βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη. Αντί αυτού προέταξε τις ιδεολογικές του καταβολές, τον φόβο του πολιτικού κόστους, την ανάγκη για ψηφοθηρία και ξέχασε ότι πέρα και πάνω από όλα παραμένει ένας υπηρέτης του κοινωνικού λειτουργήματος της ιατρικής που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άρνηση βοήθειας στον συνάνθρωπο.
Aπό το moriasnews,messiniapres κλπ..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη