google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η έ μ μ ε σ η φορολογία είναι παράλογη και παράνομη !!.

Η έ μ μ ε σ η φορολογία είναι παράλογη και παράνομη !!.

Ας δεχτούμε δύο βασικές προτάσεις περί φόρου, και μετά θα βγάλουμε το ‘λαβράκι’:
1. -- οι φόροι χρειάζονται για να μπορεί να πληρώνει το κράτος τους λειτουργούς του: γιατρούς, δασκάλους, χωροφύλακες, στρατό, κλπ.
2. --όλοι οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν φόρους , α ν ά λ ο γ α  με τα εισοδήματά τους και με την ακίνητη περιουσία τους. Το λέει και το Σύνταγμα: οι Έλληνες πoλίτες συνεισφέρoυν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλoγα με τις δυνάμεις  τoυς.
Δηλαδή οι πολύ πλούσιοι να πληρώνουν πάρα πολλούς φόρους, οι πλούσιοι πολλούς, οι μεσαίοι λίγους, οι φτωχοί πολύ λίγους ή καθόλου!...
 Το ‘λαβράκι’ είναι πως: το σημερινό σύστημα φορολόγησης είναι εντελώς παράλογο και παράνομο, γιατί οι πολύ πλούσιοι και οι off shore εταιρείες δεν πληρώνουν φόρους, ενώ τη μεγαλύτερη φορολογία την δίνουν οι φτωχοί μέσω των έμμεσων φόρων!!!.
  
 Οι έμμεσοι φόροι είναι κομπίνα, είναι μια απάτη ολίγων δεκαετιών, δεν υπήρχαν για χιλιάδες χρόνια.  Αντί να φορολογούν αναλογικά και δίκαια, δηλαδή πιο πολύ τους πιο πλούσιους, φορολογούν άδικα και ‘οριζόντια’ όλους το ίδιο, πλούσιους και φτωχούς. Το 80% των εσόδων του κράτους προέρχεται από έμμεσους φόρους, και μόνο το 20% από άμεσους.  Είναι σαν να πληρώνουν ‘τη νύφη’ κυρίως οι φτωχοί, διότι για τους πλούσιους η έμμεση φορολογία είναι ‘ψίχουλα’ εν σχέσει με τα λεφτά που έχουν, ενώ για τους φτωχούς είναι η μισή τους περιουσία. Κι αν σκεφτούμε πως τα λεφτά των πλουσίων είναι ‘κλεμμένα’ από τους φτωχούς με πολλούς έμμεσους τρόπους, τελικώς τα ‘κερατιάτικα’, το ‘μάρμαρο’ το πληρώνουν μόνο οι φτωχοί και οι εργάτες…
  Ένα άλλο κακό που κάνουν οι έμμεσοι φόροι, είναι το ότι δημιουργούν ακρίβεια και ανεργία, δεν αφήνουν να κινηθεί το χρήμα.
 
Φορολογική μεταρρύθμιση:
--Μειώνουμε σταδιακά και δραστικά  ό λ ο υ ς  τους  έ μ μ ε σ ο υ ς   φ ό ρ ο υ ς. (ΦΠΑ, χαρτόσημα, παράβολα, φόροι μεταβίβασης, κλπ.) , μέχρι να φτάσουμε στην πλήρη κατάργησή τους!!!.
--Μένει μόνο ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ο φόρος εισοδήματος,  οι οποίοι αυξάνονται σταδιακά, και αποδίδονται στο τέλος κάθε μηνός.
--Όταν λέμε φορολόγηση των εισοδημάτων, εννοούμε και την φορολόγηση των καταθέσεων, δηλαδή των εισοδημάτων του παρελθόντος.
-- Οι φόροι αυτοί ξεκινούν από ένα αστείο ποσό 1% για τους πολύ φτωχούς, και φτάνουν στο αστρονομικό ποσό του 90% για τους πολύ - πολύ πλούσιους…
--Τα ποσοστά φορολόγησης μπορούν να αυξομειώνονται ελαφρώς ,αναλόγως των δημοσίων οικονομικών.
--Η μη φανέρωση εισοδημάτων, η μη πληρωμή φόρων , καθώς και η εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό, γίνεται αδίκημα -αναλόγως του ποσού-, από πταίσμα έως κακούργημα για τους μεγάλους φοροφυγάδες και μεγαλοκαταθέτες. Ποινή φυλάκισης και δήμευση περιουσίας.

Και πώς θα ξέρει η εφορία τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών? Είναι απλό.
1.  Οι πολύ μικροί και μικροί επαγγελματίες, δεν χρειάζεται να έχουν καν ταμειακή μηχανή!. Απλώς φορολογούνται λίγο, ‘στο περίπου’, βάσει του τεκμαρτού εισοδήματός τους. Δηλαδή ένα περίπτερο ή ένα μικρό καφενεδάκι στο χωριό, με τόσα τετραγωνικά, τόσο ενοίκιο, κ. λ. π. , θα έχει στο περίπου τόσο εισόδημα. Άραγε θα πληρώνει κάθε μήνα αυτό το μικρό ποσόν. Η εφορία θα ορίσει τα αντικειμενικά κριτήρια για κάθε κλάδο εργαζομένων ανά περιοχή.

2. Τα μεσαίοι και μεγάλοι επαγγελματίες, (καταστήματα-γιατροί-δικηγόροι, τεχνίτες κλπ)θα έχουν ταμειακή μηχανή, θα υποχρεούνται να δηλώνουν ‘στη στιγμή’ τα έσοδά τους μέσω ταμειακών μηχανών και POS,  συνδεδεμένα on line με την εφορία , και στο τέλος κάθε μήνα φορολογούνται βάσει των καθαρών εσόδων τους.
3. Οι μηχανές αυτές δεν θα χρειάζεται να κόβουν αποδείξεις, είναι γελοίο  να παίζουμε αυτό το κρυφτούλι με την εφορία. Οι εφοριακοί εντείνουν τους ελέγχους για να δηλώνουν όλοι αυτομάτως τα εισοδήματά τους στην εφορία.Είναι σίγουρο πως όλοι θα δηλώνουν πρόθυμα τα εισοδήματά τους, αν ξέρουν πως θα είναι δίκαιη η φορολόγηση.

                                   Π ο λ λ ά    τ α     ο φ έ λ η :
-Μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατία, πέφτουν  δραστικά οι τιμές, αυξάνεται η παραγωγή και η κατανάλωση, μειώνεται η ανεργία (ειδικά αν συνδυαστεί και με μείωση ωρών εργασίας) .
-Θα έχουμε μεγάλη αύξηση του τουρισμού, και του χρήματος που θα έρχεται στη χώρα, αφού θα πέσει η τιμή στα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες.
-Απελευθερώνονται τα επαγγέλματα. Να μπορεί -για παράδειγμα- ο καθένας να κάνει το σπίτι του καφενείο χωρίς πολλά χαρτιά, πληρώνοντας κάθε μήνα έναν μικρό τεκμαρτό φόρο.  Πολλές καινοτόμες ιδέες θα γίνουν πραγματικότητα.  
-Αυξάνονται δραστικά τα εισοδήματα του κράτους!  Τέλος η φοροδιαφυγή. Τέλος το μαύρο χρήμα.
-Γίνονται φανερά τα εισοδήματα και η περιουσία όλων !!!  Επιτέλους έρχεται η δίκαιη φορολογία, και η δικαιοσύνη στις κοινωνικές τάξεις. Επιτέλους φορολογείται η μεγάλη ακίνητη περιουσία και οι μεγάλες καταθέσεις.
-----Τέτοιος καπιταλισμός καλοδεχούμενος!.  Όλοι εμείς που σήμερα βρίζουμε κράτος και εφορία, θα γίνουμε συνειδητοί και ενεργοί πολίτες. Όλοι θα πληρώνουμε τους φόρους μας και θα  φανερώνουμε τους πλούσιους φοροφυγάδες.
---Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι κλέφτες πλούσιοι: οι μεγαλοφοροφυγάδες, μεγαλοϊδιοκτήτες, μεγαλοεισοδηματίες και μεγαλοκαταθέτες.

----- Μην πληρώνετε έμμεσους φόρους, όσο μπορείτε, εν ανάγκη μην καταναλώνετε. Οι έμμεσοι φόροι είναι π α ρ ά ν ο μ ο ι, είναι μια κομπίνα των πλουσίων που την έκαναν μαζί με το κράτος. Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος και η δικαιοσύνη.
                                                     antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

υστερόγραφα:
1. --οι φόροι πρέπει να παραμείνουν και να μεγαλώσουν σε όσα είναι πολύ βλαβερά για την υγεία και το περιβάλλον: αυτοκίνητα, μηχανές μεγάλου κυβισμού, ταχύπλοα, υγρά καύσιμα, καπνός, πλαστικό, τσιμέντο, φυτοφάρμακα, ιντερνέτ, κινητή τηλεφωνία, εισαγόμενα τρόφιμα,  κλπ. (όχι στο αλκοόλ)
2. --Σήμερα παρανόμως δεν πληρώνουν φόρους: οι off shore εταιρείες,  οι ΜΚΟ , οι μεγαλοκαταθέτες, οι μεγαλοϊδιοκτήτες ,η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος (μητροπόλεις, μοναστήρια, κλπ, , όπως και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), οι βουλευτές και Πρ. Δημοκρατίας, κάτι ‘λαμόγια’ που παριστάνουν τους ευεργέτες, κλπ.  Αν πλήρωναν τους φόρους τους όλοι αυτοί οι κλέφτες, δεν θα είχε καθόλου οικονομική κρίση η Ελλάδα.
3. --Η μεγάλη απάτη και κομπίνα που κρύβεται πίσω από την άμμεση και έμμεση φορολογία, φαίνεται και στην παραπλάνηση που μας κάνουν με τις λέξεις: Ονομάζουν έμμεση φορολογία αυτήν που πληρώνουν όλοι το ίδιο, ενώ χρονικώς αυτή είναι η άμεση, μαζεύει ‘ζεστό’ χρήμα.
4. --Υπάρχει ένα καθημερινό μεγάλο φραστικό λάθος που κάνουν όλοι, 10 εκατομμύρια Έλληνες!!!!  Ονομάζουμε τα δημόσια οικονομικά ως δημοσιονομικά.: π.χ. δημοσιονομικός έλεγχος, δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας κλπ.  Έχουν κόψει το -οικο, και παραλλάζουν το νόημα.  Μπέρδεψαν την ‘οικονομία’ με το ‘νόμο’, γι’ αυτό και δεν βγάζουν σωστούς νόμους για την οικονομία…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη