google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΑΤΑΜΩΜΑ ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ...

ΑΝΑΤΑΜΩΜΑ ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ...

Το 4ο Αντάμωμα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου 2016, παρουσία πλήθους κόσμου, στο πανηγύρι της Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Σπηλιά.. Τα ανταμώματα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας έχουν γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο διοργανώνονται σε διαφορετικά μέρη της Μεσσηνίας. Αυτά ξεκίνησαν το 2013 επί προεδρίας του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, στα Πλατάνια Τριφυλίας, στο θέατρο “Νότα Αρνόκουρου”. Το 2014 επί προεδρίας του αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Αργυράκη έγινε στην Πολιανή Καλαμάτας. Το 2015 επί προεδρίας της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη – Καραθανάση έγινε στο Κλήμα Μεσσήνης.
Το φετινό έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα. Ο σκοπός αυτών των ανταμωμάτων είναι κατά πρώτον, η επαφή και η γνωριμία των Απανταχού Μεσσηνίων που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη τη γη και αυτό τον καιρό βρίσκονται για διακοπές στη Μεσσηνία και κατά δεύτερον, η συνεργασία της Αμφικτιονίας με τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών της Μεσσηνίας. Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη φιλοξενία των αποδήμων Μεσσηνίων.
Αξίζει να αναφερθεί πως αρκετοί από τους παρευρισκόμενους συμφωνούσαν ότι πρέπει να αλλάξει ο θεσμός του ανταμώματος και να μη γίνεται σε πανηγύρια γιατί έτσι χάνει την ουσία, το νόημά του και δεν πετυχαίνει το σκοπό του. Παρών ήταν πάντως και αρκετοί απόδημοι που συνομιλήσαμε εκφράζοντας την ίδια άποψη...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη